Report: Het Groot Kerst Circus met special guest Carl Cox

Partyscene Redactie | 17 december 2002
headlines

Rond kwart over twee waren we daar, en voor de niet-nachtdieren onder ons; ‘s nachts is het kouder dan overdag en zeker in de rij wachtend voor dat ene feest. Maar gelukkig, geldt er voor deze partyreporter de regel, geen gastenlijst, geen feest (wat zijn sommige onder ons toch ook verwend). Dussss… geen verkleumde vingers en tenen voor mij, dacht ik..

Nee hoor, de «O» heeft een nieuw beleid: Mensen die snel naar binnen willen, moeten, al dan niet op de gastenlijst, hun jas maar in de auto achterlaten…????? Oke, was ist loss??? Dus ja, of 20 minuten in de rij gaan staan of de jas in de auto, dan kies ik toch maar voor dat laatste. Kleumend in de kou, op en neer naar de auto, vraag je je dan toch af; waar komt in godsnaam dit briljante idee vandaan??? Bij binnenkomst was het antwoord snel gevonden. De «O» was vol, overvol; de dansvloer, de garderobe, de rij aan de deur en ga zo maar door. Wat blijkt dus: veel meer mensen binnen dan er eigenlijk maar binnen kunnen. Oftewel het was druk, te druk. Zo druk, dat van de warmte zelfs Steve Rachmad z’n brillenglazen besloegen. Maar gelukkig hinderde dat zijn optreden niet, want Michel de Hey sprong wel bij als die arme Steve niks meer door zijn glazen kon zien.

Deze twee Nederlandse techno meesters, waren bij binnenkomst bezig met een heerlijk setje techno waarbij de een de ander afwisselde en de zaal op een zeer effectieve manier letterlijk en figuurlijk aan het opwarmen waren voor de grootmeester van de Techo himself, Mister Carl Cox. Eenmaal gewend aan de drukte en een rustig plekje op de dansvloer gevonden (Gij die zoekt zal vinden, zeg ik altijd maar) had ik eindelijk de tijd om de boel eens op m’n gemakkie te observeren. En wat blijkt: het Kerstfeest is reeds in de «O» begonnen. Want overal waar je keek was wel een slinger, kerstbal, kersttak of kerstverlichting te vinden. Zelfs aan de inhoud van de kerststal was gedacht want de meest zeldzame exemplaren liepen er toch rond.

Uiteraard waren er menig Sjonnie en Anita te vinden en ook de bekende Heren van de Matjes waren weer van de partij. Toch altijd weer leuk om een dusdanige invulling van de kerststal te zien. Ook waren er kerstengelen aanwezig, zoals altijd schaars gekleed verzorgden de dansers en danseressen van de «O» dit keer een engelachtige show; het leek het groot Kerst circus wel.

Dus helemaal in de kerstsfeer gekomen, werd het langzaam toch tijd voor de enige kerstman van deze avond; Carl Cox. Terwijl Michel en Steve hun set behoorlijk uptempo afsloten, had Carl Cox voor een andere aanpak gekozen om het publiek voor zich te krijgen. Hij begon lekker rustig (voor zijn maatstaven dan) en was van plan het publiek langzaam van een vet porsie techno te voorzien. Lekkere funky techno platen waren dan ook de kerstpakketjes die de eerste twee uur vormden van zijn set.

Heerlijk, een Cox die lekker swingend begint in plaats van je meteen met een beuksessie te overrompelen. Jammer genoeg, kwam de kerststal in het begin nog niet helemaal los, want gejuich en gejoel zat er toch niet vaak in. Misschien dat dit toch niet de kerstpakketjes waren die ze dit jaar van de kerstman hadden verwacht. Desalniettemin vond ik het helemaal geweldig. Maar na twee uurtjes had ik de binnen- en buitenkant van dit Groot Kerstcircus wel weer gezien. Helaas werd dit kerstfeest van te weinig sneeuw voorzien, anders was ik waarschijnlijk nog langer gebleven. Al met al een gezellig avondje, geluid goed, sfeer goed, kerstshow perfect alleen net geen sneeuw genoeg wat het tot een witte kerst had volbracht. Misschien 25 en 26 december meer geluk!! Zalig kerstfeest!!

Tekst: Annelies Coster

(toegevoegd:17-12-2002/14:48)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws