JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 17 december 2002
headlines


Met januari in aantocht, wat geldt als de slechtste maand van het jaar wat nieuwe plaatjes betreft, doen de maatschappijen erg hun best om hun releases deze maand de deur uit te doen. Nog een weekend en dan moeten we een weer paar weekjes afzien.

Het aanbod aan goede platen was deze week zo groot, dat ik ze helaas niet allemaal in mijn top 5 kon stoppen. Keuzes, keuzes...
Ik wil jullie deze releases echter niet onthouden, dus heb ik ze hieronder op een rijtje gezet.

Samuel L. Sessions – Bongo Squad (SLS)
Kid Creme – Down and Under (Oxyd)
Russian Roulette – I Believe / Lopez & Kucho remix (Spinoff)
Star Aliance – PVC (Nocturnal )
Los Hermanos – Tescat (UR)
Alexander East – No More (Amentimusic )

Genoeg materiaal dus, voor alle komende kerst- en nieuwjaarsfeesten.

1-BROTHER’S VIBE – WAVE FILES 5 (SOM/UNDERGROUND)
Hoewel er niet veel gebeurt in de track ‘Revolution’, krijgt hij toch de eerste plaats in deze h5. De groove is namelijk zo vet en hypnotiserend, dat je dit niet als gemis ervaart. Tony Rodrigues is de man achter Brother’s Vibe en bracht al eerder tracks uit op Som/Underground. Voor de jazzy fans staat er een fijn nummertje op de andere kant, genaamd ‘5.39 am’.

2-PARANOID JACK – THE BIG O (STICKMAN)
Manny Berenguel, afgestudeerd audio engineer en beter bekend als Paranoid Jack, mocht deze 110e release van Stickman voor zijn rekening nemen. Dat was een goeie keuze, want ‘The Big O’ is een superswingende groover geworden. Voor als je de boel weer aan de gang wilt krijgen op de dansvloer , is dit de perfecte plaat. Vet!!

3-ASMODEO – FEEL YOUR BODY (SWING CITY)
Wie er achter Asmodeo schuil gaat weet ik niet, maar waarschijnlijk is het Grant Nelson. Waar het hier om draait, is de baslijn en die komt weer uit de zomerklapper van dit jaar, te weten Shakedown’s ‘At Night’. Op inventieve wijze gebruikt Asmodeo deze baslijn in ‘Feel your body’ , met als resultaat een vreselijk vette plaat.

4-DEUX – DEUX (1-OFF)
Deze plaat moet je misschien een paar maal horen voordat je ‘m voelt, maar dan besef pas wat een goeie productie dit is. Ik kan je weinig vertellen over de mensen die dit hebben gemaakt, maar je moet deze plaat gewoon even beluisteren. De mix waar het om gaat , is de ‘Deuxieme mix’, een dromerige techy mix met een mooie break.

5-DIRTY TRICKS – ELECTRIC CHOCK (RANSOM)
Deze boys zijn goed bezig, want dit is inmiddels de 8e cut-up die op Ransom verschijnt. Hun meest succesvolle release was natuurlijk ‘Rappers Delight 2002’ , die door iedereen werd gedraaid. De stemsample die ze hier gebruiken komt uit de ATFC productie, genaamd Giddy Aunt. Hij is weer lekker funky en prima draaibaar.

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:17-12-2002/10:08)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws