Report: Jocelyn Brown schreeuwt longen uit het lijf op Fantasy X-Mas Ball

Partyscene Redactie | 16 december 2002
headlines

Ondanks het weeralarm van de KNMI hadden velen zich naar The Powerzone in Amsterdam gespoed om daar het Fantasy X-Mas Ball bij te wonen. The Powerzone was fantastisch gedecoreerd met kerstbomen die er uit zagen alsof ze in een zilverbad gedompeld waren en een enorm opblaaspaard dat half de zaal in hing.

Dat de flyeraars zich vooral op de Reguliersdwarsstraat hadden geconcentreerd, bleek wel uit het overwegend gay georiënteerde publiek dat op de line up met o.a. Erick E, Smokin' Jo en zangeres Jocelyn Brown was afgekomen. Dit heeft twee grote voordelen. Een: bij binnenkomst om twaalf uur staat iedereen al midden op de dansvloer zijn kont er af te dansen. Twee: de sfeer is stukken minder opgefokt dan bij het macho hetero-publiek.

Erick E draaide een opvallend stevige set aan het begin van de avond. Hij knalde de ene robuuste plaat na de andere op de decks zonder vlak of voorspelbaar te worden. The Powerzone stroomde vol en bleef dat, ook nadat Erick werd afgelost door de voor ons onbekende dj Jarb. Deze draaide o.a. Be Yourself van Celeda dat de door zilverkleurige kerstbomen omzoomde dansvloer deed ontploffen. Toch was dit nog maar relatief onschuldig vergeleken met de grandioze opkomst van Jocelyn Brown.

Deze ‘diva of dance’ zong slechts vier nummers, waarbij om onverklaarbare redenen 'Always There' ontbrak. Ondanks het ultrakorte optreden vormde de stormachtige verschijning van de dame Brown het hoogtepunt van de avond. En ook het moment om de koude nacht weer in te gaan. Mochten de echte kerstdagen in het water vallen door familieruzies en verbrande kalkoenen dan hebben we in ieder geval dit geslaagde Fantasy X-Mas Ball achter de rug.

Beelmateriaal volgt morgen.

(toegevoegd:16-12-2002/11:49)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws