'U' begint met groots openingsweekend

Partyscene Redactie | 12 april 2002
headlines


Vanaf donderdag 12 december tot en met zaterdag 14 december zal het officiële openingsweekend van 'U'(spreek uit: joe) plaatsvinden. De donderdag zijn alleen gasten en genodigden welkom. Vrijdag en zaterdag kan het grote publiek de club voor het eerst binnen. Op vrijdag staan dj’s Marcello, Martijn Krabbé en Mar Y Sol achter de decks. Zaterdag draaien Mark van Dale, Benny Rodrigues en resident Robert Feelgood.

De week na de opening gaat 'U' van start met de vaste maandelijkse programmering. Elke zaterdag vindt U-Nite plaats: een echte dance clubavond. De vrijdagen verschillen per week. Afwisselend zullen er U-Matic feesten(eerste vrijdag van de maand), The Bomb avonden (laatste vrijdag van de maand) en party’s van externe organisaties worden gehouden. U-Matic is een meer trancegerichte avond en The Bomb staat voor house, hiphop, soul, R&B, latin en jazz.

'U' heeft haar naam te danken aan de U-vorm van het gebouw waarin de club gevestigd is. Zo is er aandacht besteed aan details in het interieur: in de hele club zijn tal van U-vormen verwerkt. De bars zijn bijvoorbeeld in de vorm van een U.

De nieuwe club richt zich op een divers jongvolwassen publiek dat al jaren in Zaandam en omgeving schreeuwt om een uitgaansgelegenheid van formaat. De muzikale programmering zal vooral bestaan uit dansmuziek, dat voor een breed publiek toegankelijk is.

De oprichters van 'U' zijn Eelko Anceaux, DJ Marcello en Wilfred Hunsel. Anceaux is met DJ Marcello (Marcel Bakker) de oprichter en eigenaar van Chemistry in Amsterdam. Al zo’n 7 jaar zetten zij op de zaterdagavond in de Escape met 'Chemistry' één van de toonaangevende clubevents neer. Hunsel was onder andere werkzaam voor de megadiscotheek MetroPool in Zaandam.

‘U’ biedt plaats aan zo’n 1100 bezoekers en is gevestigd op Dam 7c in het centrum van Zaandam.

(toegevoegd: 04-12-2002/13.58)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws