Report: Speedy J boeit van begin tot eind

Partyscene Redactie | 12 maart 2002
headlines


Vooraf was er niet heel veel promotie voor het optreden van Speedy J op donderdag 28 november geweest. Dit zorgde er echter wel voor dat het publiek dat er was, overwegend bestond uit muziekliefhebbers, met hier en daar een verdwaalde fluoriscerende raver. Echt afgeladen was de Paradiso niet, maar dat gaf de mensen die er waren wel wat extra dansruimte. Erg aangenaam.
Bij binnenkomst een echt concertsfeertje. Een halflege zaal, alle bezoekers aan de kant, en dan maar wachten tot de hoofdact begint. Zoals het een echt artiest betaamt was Speedy J te laat. Om kwart voor twaalf kwam hij op (aanvang 23.00 uur), installeerde hij de laatste apparatuur en 5 min. later begon de technokeizer. En hoe. Een prachtig intro van een minuut of 8 dat soms zelf naar trance neigde... dat verwacht je niet van deze kubuswoningbewoner. Maar na het intro was het Speedy J als vanouds. Snoeiharde vierkwartsmaten en een opvallend zuiver geluid (compliment aan de geluidsman). In totaal anderhalf uur duurde de live-set, die van begin tot eind bleef boeien, en als te verwachten hoogtepunt Electric Deluxe had.
De conclusie is dat Speedy J nog steeds tot een van de innovators op het gebied van techno live-sets gerekend kan worden. En het feit dat het een hengstenbal was maakt dan helemaal niets meer uit.

Tekst + foto's: Perre 'Silly Symphonies Beatbuster' van den Brink

(toegevoegd:03-12-2002/14:12)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws