JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 12 maart 2002
headlines

Het was weer even spannend het afgelopen weekend. De burgemeester van Zaandam (meester in het procederen)vond het nodig om Wasteland te verbieden in de Hemkade. Zou het nog doorgaan of niet?

Ik zag mijn boeking alweer in het water vallen, maar gelukkig bood The Powerzone (wat een mooie tent!) uitkomst, zodat ik toch in mijn leren broek en doorkijk shirt de mensen mocht vermaken.
Het gebeurt me niet wekelijks dat er voor mijn neus een paar duizend bijna naakte mensen staan te dansen, het was een natte droom in realtime. Het oude Rome herleefde.

De sfeer en de muziek, maar ook de twijfel en spanning of het feest wel of niet door zou gaan, deed me denken ‘die goeie ouwe tijd’.
Ja ja, denken jullie nu, daar heb je weer zo’n oude zeur die is blijven hangen in een nostalgisch verleden. Ik kan er niks aan doen, maar ik mis de spanning die er toen omheen hing. Vergeet niet dat de House cultuur in die tijd nog niet zo mainstream was als nu. Muzikaal was het ook niet zo gefragmenteerd, nu is alles opgedeeld in genres en subgenres. Je wordt er gek van en uiteindelijk is het allemaal House.

Elke keer als je uitging hoorde je weer bepaalde platen, waar natuurlijk niet aan te komen was. Vandaag de dag download je werkelijk bijna alles via het internet, waardoor de verrassingen nu ook minder zijn.
Niet dat het nu niet leuk is, maar het was toen veel minder commercieel en grootschalig. En dat maakt wel degelijk verschil.
In het kader van de revival van de revival, vind ik het tijd voor een terugkeer van de jaren ’90 met de Richter, de Roxy, het begin van Chemistry en de feesten van Healers, Silly Symphonies en Gaultier.



1- GHETTO CHILD – L’AMOR ES MAS (VENDETTA)
Dit is mijn favoriet van de week, het uit Italie afkomstige Ghetto Child. Wil je een zaal aan het dansen krijgen, dan moet je deze plaat opzetten. Het heeft een lekkere ouderwetse groove, die opbouwt naar een vette break ( voorzien van de ‘Muzik’ sample van Kraftwerk) , waarna hij vrolijk verder funkt. Alle ingredienten voor een vette clubhit.

2- FREDERIK – MAKE SHAPE 16B REMIX (SEXONWAX)
Naar mijn weten is dit de tweede release op het label van Omid (16b), genaamd Sex on Wax. Het origineel is van Frederik, een helft van het duo Pako & Frederik uit Den Haag. Omid tekent voor de remix, die niet teleur stelt. Sterker nog, ik vind hem zelfs erg goed. Diep en meeslepend, maar ook goed dansbaar. Er zitten zelfs Amerikaanse politie samples in. De mix op de B-kant is speciaal voor het Dolby Surround systeem 5.1.

3- I:SHED – TENDANCE (SEXY TOYS)
Deze uit Frankrijk afkomstige 12” bevat 4 prettige deephouse-achtige tracks. De nummers liggen makkelijk in het gehoor en zijn voor het begin van de avond prima geschikt. Soms valt er niet meer over een plaat te zeggen, dus laat ik het hierbij. Ga hem maar gewoon luisteren.

4- SCHOOL – IF (VIRGIN)
Ook deze productie bereikt ons vanuit Frankrijk en dat is goed te horen ook. Hoewel er ook een Derrick Carter-achtige remix van Youssef op staat, gaat mijn voorkeur toch uit naar het origineel.
Stephane Bejean, de producer van ‘If”, combineert Franse filters en de coole vocalen tot een plaat met hitpotentie. Vergeet Daft Punk en check deze plaat, de Franse charme zal zijn werk doen.

5- ADOLF MARSON – SILENCE BREAK (BEATFREAK)
Elke week verschijnt er wel een Spaanse release die de moeite waard is, deze week vond ik een plaatje van Adolf Marsan op het Beatfreak label. Deze man maakt muziek in de lijn van Hipp-E en Halo en Peace Division. Voor wie lekker diep en duister wil, is deze 12” een tip. Wanneer haalt iemand een paar van deze Spaanse Dj/producers naar Nederland??

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:03-12-2002/10:26)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws