Scand @ Fortress Studios, London

Partyscene Redactie | 27 november 2002
headlines


Scand werd georganiseerd door twee jongens in hun begin twintig; Phil Bolland en Rob Smut. Beiden zijn ook het brein achter deze electro DJ formatie Cultek. Phil:” We organiseren vooral onze feestjes om er zelf te kunnen draaien. Vorige maand is onze eerste release op de label Wandering Soul Communications.”

Fortress Studios is gevestigd in het stadsdeel Hoxton, dat op dit moment the place to be is om the stappen. Het is een oude industriepand dat van binnen zwart is geverfd, de wc’s zijn niet om over te spreken maar het bier is er goedkoop en het is een perfecte locatie voor een underground electro feestje.

De line-up in de electro kelder bevatte voor mij weinig bekenden, slechts Scape One van Electrix Records (Billy Nasty’s label) was bij mij bekend. De rest van de line-up bevatte: Sillicon Scally, ADJ+Pathic, Steve Faulkner en Depth. Een grote electro festijn volgde en ik vond ze allemaal de moeite waard.

Boven was een zaal vrijgemaakt voor de andere dance-richtingen zoals hip hop, house en funk. De DJ’s: Cred, Paul Crognale, Stormfield, Naut en Aki. Deze zaal was overigens een stuk lichter dan beneden met een houten vloer en een kleine barretje, waxine lichtjes zorgden ook voor een warme gloed.

En het publiek? Die liep op en neer tussen de verdiepingen en had LOL, in hoofdletters. Ik heb nog nooit zoveel lachende gezichten gezien op één feest.

Tekst: Servanne Sohier

(toegevoegd:27-11-2002/10:08)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws