JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 26 november 2002
headlines


Niks underground, house is mainstream geworden. Of toch niet?
Luisterend naar de vragen van Barend en van Dorp en de stomzinnige teksten van Jan Mulder, mogen we toch concluderen dat er nog een hoop stigma’s en vooroordelen rondom onze wekelijkse dansavondjes heersen.
Daarom leek het, met het uitnodigen van Tiesto, een uitgelezen kans om Nederland eens en voor altijd te duidelijk te maken dat het niet alleen om drugs gaat. Echter , de nummer 1 Dj van de wereld was verbaal niet in staat zich te verwoorden en B&vD van repliek te dienen.
Jammer, want nu hebben al die grijze mussen, die elke dag naar B&vD kijken, er niks van opgestoken.
We zullen daarom tot in den treure door misvattingen en vooroordelen worden achtervolgd.

Misschien is het een idee om media-training geven aan onze Dj’s, zodat zij voor de camera’s niet meer met mond vol tanden komen te staan, en aan de kijker over kunnen brengen dat het om de muziek gaat, en niet om de pilletjes en poeders.
Het is niet overal Volendam!

1- HIPP-E & FUNK D’VOID – YOU LIKE THAT (FREELANCE SCIENCE)
Deze eerste samenwerking tussen Hipp-E (H-Foundation) en de in Barcelona woonachtige Lars Sandberg (Funk D’void) heeft geresulteerd in een vette 12” op Freelance Science. Het is misschien een vreemde combi, maar hij werkt wel. Twee prima techy producties, die zowel bij Tech-house liefhebbers als bij groovy Dj’s in de platenkoffer niet mag ontbreken. I like this!!

2- DANILO VIGORITO – THE VISION EP (PRIMATE)
Deze rijzende ster uit Italie stelt bijna nooit teleur, ook ditmaal levert hij op het toplabel Primate weer een prima 12” af. Drie vette tech-house/techno producties die elke dansvloer zullen rocken.
Het is niet mogelijk stil te zitten bij deze funky tracks. ‘Vision’ is de favoriet.

3- S-SENTIALS – DAT TROMMELSCHE JEHT (ANTEDRUM)
Beetje jammer van die Duitse titel, maar het gaat per slot van rekening om de muziek. Daar is dan ook niks mis mee op deze 12” van S-sentials. Het is de vijfde release op het Antedrum label uit Frankrijk, ook de vorige releases zijn zeer de moeite waard. Groovy tribal is de sound, de A-kant
( met de Rakim sample ) is de lekkerste track. Eine tolle ausgabe, ja!!

4- HQ – CIT (SOLUTION)
Dit is de tweede release op Solution Records uit Nederland. En zeker geen verkeerde, want zeker ‘Cit’ is een lekkere groover. Straffe beats en coole synths zorgen voor een funky plaatje dat ik de komende tijd zeker veel zal draaien. Check ook ‘Fat Synth’ , die na de break lekker los komt.

5- ESSA – HORSE ON A MOTORWAY (PAPER)
Dit zijn remixen van een track uit 2001 van Tim White en Max Bruce onder de naam Essa. De uit New Zealand afkomstige Magic Johnson tekende voor de remixen. Hij heeft ook onder de naam Del-5 al een aantal vette remixen en producties uitgebracht. De Dub vind ik het vetst, mede door de baslijn.

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:26-11-2002/10:37)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws