Report: Laidback Luke versus Benny Rodrigues

Partyscene Redactie | 20 november 2002
headlines


Deze reporter zag de flyer van deze 2 dj’s die een ‘duet’ gingen draaien in Off Corso in Rotterdam, en kon zo’n geweldige line-up uiteraard niet missen.

Twee hoogstaande dj’s, naast elkaar pronkend op het podium van Off Corso, als een waterval van positive energy op het publiek neerstralend. Wat een enthousiasme, wat een energie!

Op deze ON-avond was het opmerkelijk druk, een plekje veroveren op de dansvloer was dus vanzelfsprekend. Maar als je die dan eenmaal had gevonden, werd het lastig die weer te verlaten door de voetjes die maar willen blijven bewegen, bewegen, bewegen.

Het Rotterdamse uitgaanspubliek staat nou niet echt bekend als een publiek dat makkelijk zijn strakke haren los gooit, veelal is het publiek wat afwachtend en koel. Onze noordelijke ‘dammers kunnen dat veel beter. Maar deze avond was anders dan we gewend zijn.

Uitzonderingen bevestigen de regel, want het Rotterdamse publiek liet duidelijk zien dat zij ook best de handjes in de lucht kan gooien en kan roepen en fluiten van enthousiasme. Deze sfeer hing er in Off Corso. Uitgelaten, feest! Alsof we echt een weekend hadden verdiend na een week hard werken…

Er was geen act, in de zin van danseressen of performers, Benny en Luke leken daar dan ook zelf niet echt behoefte aan te hebben. De dancegangers trouwens ook niet. De dj’s stalen zelf de show en blaakten van energie.

Rond de klok van 2 was Benny even een drankje aan het doen en kon Laidback Luke voor een half uurtje solo zijn platen ten gehore brengen. Afgewisseld met een echte funkyplaat, voelde het publiek de dansbare vibes.

Benny kwam erbij, elkaar uitdagend met platen, melodieen door elkaar heen mixend, elkaar bejubelend…..het publiek genoot zichtbaar, en de prominenten zelf ook. Zij maakten er hun eigen feestje van, als twee goeie vrienden die de dance scene even een poepie lieten ruiken met hun geweldige ‘tech house- duet’, wat zich een met recht een unicum mag noemen.

Af en toe een ‘gimme the five’ en dansen tot je voetjes er pijn van deden. Een glimlach op je gezicht was moeilijk te vermijden, wat een sublieme act zetten die twee neer!

Toch best lastig om de platen op elkaar af te stemmen, met handgebaren naar elkaar deden zij dit met gemak. De stroming die de laatste maanden heerst in de dancescene vertoont zeer funky en zeer softe sounds, veelal afkomstig uit Amsterdam. Deze sounds waren niet te horen op deze Rotterdamse avond. Meningen verschillen, maar de voeding uit de speakers van deze ON-avond is precies wat het Rotterdamse publiek het liefste lust!

Ondertussen was het Love2Party team in de lounge bezig het publiek te voorzien van fresh funky tunes om even bij te komen van al die energie van de mainhall. Witte aankleding en ook verrassende fotografie zorgden voor een relaxte omgeving om even op adem te komen, waarna je weer, na een korte uitblaasperiode, naarstig naar het duet van Benny en Luke te begeven.

Ja, een avond voor de kritische muziekliefhebber die zijn onbevangen geluk in ON kon vinden. Het weekend was geslaagd, de voetjes konden voldaan rusten.

Tekst: Trisha Pothoff

(toegevoegd:20-11-2002/10:22)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws