Pacha Rotterdam met sluiting bedreigt

Partyscene Redactie | 19 november 2002
headlines

Het pand was eigendom van de zakenman J. de Bode, die de Rabobank voor tientallen miljoenen euro's heeft opgelicht. De bank heeft beslag laten leggen op alle panden, waaronder Pacha, om ze te verkopen en zo nog iets van het verloren geld terug te krijgen.

Volgens bedrijfsleider T. Hofman van Pacha heeft de bank geen enkel recht om de discotheek eruit te gooien. ,,We hebben met De Bode een huurcontract van vijf jaar afgesloten, met een eerste optie tot koop. We betalen netjes de huur. Ze proberen gewoon het pand onder onze kont vandaan te halen.''

Ook zou het pand, waarin voorheen het Maastheater was gevestigd, worden geveild. Die veiling is op het laatste moment afgeblazen. De Rabobank wilde het pand verkopen aan United Dance Company (UDC), de organisator van Dance Valley. Ook Pacha Nederland heeft geprobeerd om het pand te kopen, maar daaraan wilde de Rabobank niet meewerken.

De Rabobank erkent Pacha Nederland niet als huurder. Afgelopen zomer had de bank de discotheek al gesommeerd voor 1 september het pand leeg op te leveren. De verwachting is dat op z'n vroegst in januari volgend jaar een bodemprocedure van start gaat.

Door de negatieve publiciteit en onrust onder het personeel heeft Pacha volgens Hofman schade geleden en is de discotheek nu de dupe van een conflict tussen de Rabobank en De Bode. ,,Wij hebben verder helemaal niks meer met De Bode te maken, '' zegt de bedrijfsleider.

Bron: Rotterdams Dagblad

(toegevoegd:19-11-2002/16:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws