World DJ Day brengt € 28.500,- op voor Sophia Kinderziekenhuis

Partyscene Redactie | 11 april 2002
headlines


Prof. Dr. Hans Büller, hoofd afdeling Kindergeneeskunde, komt naar de studio van Radio 538 om het geld in ontvangst te nemen. In totaal brachten Nederlandse DJ's een bedrag van € 18.480,-- bij elkaar tijdens World DJ Day door hun gages tijdens deze dag te schenken aan het goede doel. Radio 538 doneert hier bovenop een bedrag van € 10.020,- waardoor de eindopbrengst op € 28.500,-- uitkomt.

World DJ Day is het grootste internationale liefdadigheidsevenement dat de dance industrie ooit heeft gekend. De Engelse liefdadigheidsorganisatie Nordhoff Robbins heeft World DJ Day geïnitieerd. Op zaterdag 9 maart 2002 hebben DJ's over de hele wereld hun gages gedoneerd aan goede doelen gerelateerd aan kinderen en muziek. Nederland was het tweede land dat zich officieel aan de actie verbond. Radio 538 deejay Wessel van Diepen is ambassadeur van het evenement voor Nederland.

De Nederlandse DJ's Tiësto, Remy, Ferry Corsten, Armin van Buuren, Jean, Eric de Man, Roog, Lucien Foort, Jurgen, Johan Gielen, Michel de Heij en Benny Rodrigues, talloze organisatoren als Extrema en internet sites als Partyscene.nl en Dancelinx.com hebben via Dance Department hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. In totaal hebben ruim 40 landen aan World DJ Day meegedaan en wereldwijd is ruim € 715.000 ingezameld. In Nederland is de opbrengst ten goede gekomen aan het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Het ziekenhuis is zeer actief in het ontwikkelen van projecten om de zorg voor de patiëntjes en de begeleiding van hun ouders, broertjes en zusjes te verbeteren.

Wessel van Diepen: "Het voelt erg goed om met de Nederlandse danswereld eens iets terug te kunnen doen. Ik ben er trots op dat we nu gezamenlijk iets hebben bereikt voor kinderen die het hard nodig hebben, dit jaar was slechts het begin van iets moois, ik ga ervan uit dat we het bedrag volgend jaar ruimschoots overtreffen"

Van Diepen's Dance Department is elke zaterdag te beluisteren op Radio 538 van 20.00 tot 24.00 uur.

(toegevoegd:04-11-2002/12:18)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws