Beukende techno boeit op Transistor

Partyscene Redactie | 11 april 2002
headlines


Vrijdagavond was het weer zover, een nieuwe editie van Transistor zou in het poppodium de 013 plaatsvinden. Transistor, een in de randstad niet echt heel bekende techno avond, zou met de Rotterdamse Jochem Paap oftewel Speedy J en de uit Parijs afkomstige Charles Siegling een leuke line-up hebben.

Bij binnenkomst bleek dat Speedy J net begonnen was met zijn set. De 013 was al gezellig druk en het geluid klonk prima. De live-set die Speedy J nu alweer een tijdje bij zijn optredens ten gehore brengt is in mijn ogen echt een perfect optreden. Het is techno die goed in het gehoor ligt, die lekker beukt maar ook heerlijk experimenteel klinkt. Het publiek wat op de avond was afkomen vond dat duidelijk ook want iedereen had het zichtbaar goed naar zijn zin.

Wat wel opviel aan de set van Speedy J is dat hij al weer veel optredens heeft gegeven met het Loudboxer concept. Het vernieuwende is er een beetje af. Hopen dus dat deze inmiddels legendarische man, want hij draait al wat jaartjes mee, binnenkort weer met een nieuw meesterwerkje komt.

De set van Speedy J duurde tot iets voor tweeën en de Fransman Charles Siegling zou het vervolgens overnemen.
Siegling, de Europese helft van het duo Technasia die dit jaar al wat keren in Nederland heeft gestaan, begon goed.

Met lekker beukende techno bleef hij het publiek boeien. Hij moest natuurlijk ook wel lekker hard starten, want na Speedy J kan je moeilijk heel rustig beginnen. Zijn set zou echter al snel rommelig worden. Van lekker harde techno, naar futuristische techno, een paar classics, weer een paar beukplaten, wat melodieuze platen en eigenlijk ging het de hele avond op deze manier door. Net als de op zijn CD Plus 01 gooide hij eigenlijk van alles door elkaar wat als gevolg had dat er geen verhaal in zijn set zat. Het publiek vond dit echter geen probleem en had het prima naar zijn zin.

Om iets voor vier uur werd het toegift gegeven door de Fransman en zat het er weer op. Het was een lekker avondje met gezellig publiek, betaalbare drank, een goede set van Speedy J en een redelijke set van Charles Siegling. Op naar de volgende Transistor op 27 december, met de Acid Junkies en Billy Nasty.

Jerry Knies, Zoetermeer

(toegevoegd:04-11-2002/10:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws