On @ Off Corso, een goed excuus…

Partyscene Redactie | 30 oktober 2002
headlines

Zo ook afgelopen zaterdag in de Rotterdamse Off Corso waar de maandelijkse On avond werd georganiseerd. Nou, in ieder geval was dit een zeer goed excuus!! ON zorgt meestal voor een gezellig feest met prima publiek, de line up beloofde veel goeds en dit keer waren er ook een paar nieuwe talenten in het spel. Alle ingrediënten voor een verrassende avond. Echter werd eerst het geduld van het publiek aardig op de proef gesteld omdat de brandweer het begrip warming up van Jay Samuel iets al te letterlijk nam.

Alle brand- en noodverlichtingen moesten terstond nagekeken worden en dat leverde een ruime verschuiving van de openingstijd van de grote zaal op. Gelukkig zou die nacht de wintertijd ingaan, dus netto gingen wij er weinig op achteruit. Afin, na de wettelijke goedkeuring van onze grote vrienden de brandweer en een vertraging van een uur mocht Jay Samuel eindelijk aan z’n ingekorte set beginnen. Met een gestroomlijnde proggy en deephouse sound zette Jay de sfeer neer. De lekkere, diepe set zorgde ervoor dat het publiek op het goede perron van de midnight express werd gezet zodat de feestgangers zo in konden stappen.

Ondertussen was in de andere zaal de rooky Rahim Le Groove begonnen met draaien. In tegenstelling met de grote zaal, heerste er hier een zeer vrolijke en zomerse stemming. De zomerse, groovy stijl in combinatie met wat deephouse bracht het zonnige gevoel van de bezoekers naar boven. Iets dat die nacht met zulk herfstweer meer dan welkom was. Rahim wist van de lounge meer dan alleen een lounge te maken. Veel mensen trokken dan ook vanuit de grote zaal de lounge in. Deze gave in combinatie met z’n prima mixtechnieken, maakt hem een rooky waar we denk ik nog wel meer van zullen horen.

De grote zaal was ondertussen het domein van de Engelsman Jamie Anderson geworden. Hij begon sterk en vrij stevig met wat elektro, breakbeat en acid platen. Alleen het middenstuk was vrij monotoon en er zaten weinig verrassingen in. Op het einde ging het al wat beter maar voor hij er lekker in zat, was het al weer tijd voor de volgende DJ. Om eerlijk te zijn: we zijn beter van hem gewend.

De eer van de afsluiting viel aan de charismatische Carla Blank. Deze in Nederland debuterende, Duitse Amazone is absoluut het hoogtepunt van de avond geweest. De voorzet werd gegeven met stevige techhouse en afgemaakt met diepe en zeer uplifting techno. Deze griet heeft met zeer veel bezieling de zaal plat gekregen.

Totaal opgenomen in de muziek speelde ze met de hoogtepunten en componeerde de ene plaat na de andere. Als de storm van afgelopen zondag raasde ze maar door. De wind die ze door de speakers joeg werd o.a. aangemaakt door stevige klassiekers zoals “Love Story” en heftige techno explosies. Ze werkte erg hard achter die draaitafel en schuwde wat tita-toverwerk achter het mengpaneel absoluut niet. Een enkel foutje was dan ook onvermijdelijk maar deed geen afbreuk aan haar goede set. Dit bleek uit een luidkeels “we want more!” vanuit de zaal. Tot grote vreugd van het publiek werd dit onmiddellijk gehonoreerd met een toegift.

Al met al een zeer geslaagde avond waarbij een deel van Nederland nu weer een paar goede DJ’s meer kent. Ennuh, On blijft een goed excuus…

Tekst: Geoffrey

(toegevoegd:30-10-2002/12:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws