FreQ Nasty in Stalker

Partyscene Redactie | 29 oktober 2002
headlines


Achter de naam FreQ Nasty gaat Darin McFadyen schuil die met zijn energieke door house voortgedreven break beats een unieke sound heeft weten te creëren. Met zijn residentie in de Londense club Fabric, waar hij de Bugged Out! meets The Boutique avonden host, heeft Nasty dance muziek uit het gewoontegetrouwe hoekje weten weg te duwen. Voor de kenners is hij een grootheid, voor velen kan het vrijdag een aangename verassing worden, want de muziek van Freq Nasty laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen.

Zeker, de hoofdmoot is breakbeat, maar daarin zijn invloeden uit zo ongeveer alle dancegenres te horen. Dat dit zaaien positieve kritieken oogst is vooral terug te vinden in het gegeven dat hij over de hele wereld draait. Frankrijk, Polen, Zwitserland, Finland, Holland, Singapore, Slovenië, zelfs de New Yorkse Twilo deed FreQ Nasty inmiddels aan.

Al in 1999, toen 'nu skool breaks' nog in de kinderschoenen stonden was Freq Nasty duidelijk één van de voortrekkers van het genre. Sommigen kunnen zich misschien de track 'Boomin Back Atcha' herinneren. Zijn sound als producer is, zijn naam verraadt het al, behoorlijk stevig. Dat hij ook oog heeft voor andere typen breaks is duidelijk te horen op de verzamelaar 'Y4K: Next Level Breaks' die hij heeft samengesteld, ware partybreaks. Het valt dan ook te verwachten dat dat precies is wat hij het publiek in de Stalker zal geven: een flink feest.

(toegevoegd:29-10-2002/12:16)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws