JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 30 september 2002
headlines


Elke week verschijnen er vele stukjes huisvlijt van producers die snel geld willen verdienen met nummers van anderen. Enerzijds door twee of meerdere bekende nummers (of acapella’s van die tracks) met elkaar te mixen, de zogenaamde ‘cut-ups’. Een serie die het momenteel goed doet, is ‘Never mind the Bollocks’. Hun ‘Rappers Delight 2002’ vliegt de winkels uit.

Of , zoals in het geval van Sneak , door nummers uit te brengen die nog niet via de officiele weg zijn uitgebracht. Dat houdt in dat er van elke plaat die er verkocht wordt van Sneak, er helemaal geen geld gaat naar Sneak himself.

Daarom snap ik dat de man erg boos is, maar vanuit Dj-oogpunt zie ik het toch anders. In de wereld waar een plaat al na een paar weken ‘oud nieuws’ is, wordt de release van zo’n track juist super interessant. Je wilt als Dj niet de platen draaien die iedereen al draait, toch...? Het zijn juist de platen die niet zoveel mensen hebben, waardoor je je kunt onderscheiden van je collega Dj’s.
Daarom is het voor Sneak en alle anderen vechten tegen de bierkaai, het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod.

Over aanbod gesproken, er verschenen deze week een hoop goede plaatjes, het loont zeker de moeite langs te gaan bij je platenzaak.

1- CASSIUS – THE SOUND OF VIOLENCE (VIRGIN)
Daar is die dan, de plaat waar heel Ibiza van uit zijn plaat gaat. Verdeeld over 2 verschillende 12”-es, met 6 mixen (voor ieder wat wils) rocken de Franse boys er flink op los met hun nieuwste productie.
De plaat loopt op de megavette baslijn en swingt aan alle kanten. Horen = kopen! Favoriete mixen zijn die van Narcotic Thrust en de ‘Dancefloor Killa Mix’ van David Guetta.

2- CRUDE REALITY – STAY OR LEAVE (ARTHROB)
Dit is een van oorsprong Japanse productie en is nu gelicenceerd door het label Arthrob, met een remix door Francois K. en Rob Rives. Hun mix is een funky deephouse avontuur, waarbij de keys worden beroerd door niemand minder dan Boyd Jarvis. Een gerechtvaardigde All-star cast op deze productie.

3- CHARLIE TEAR – SOFT SESSIONS (LOW PRESSINGS)
Low Pressings stelt zelden teleur, hun releases zijn altijd de moeite van het beluisteren waard. Ook deze plaat, gemaakt door Charlie Tear, een pas 23 jarige producer . Hij heeft al aan een 50-tal producties en remixen meegewerkt en is nu getekend door Low Pressings. Twee lekkere tech-house tracks, goed geproduceerd en prima dansbaar.

4- SOUL PENETRATOR – TRIBAL PLEASURES (YOU)
Onder de naam Soul Penetrator gaat Richie Santana schuil, een jonge producer uit New York. Het was zijn white label remix van ‘Sweet Dreams’ van The Eurythmics, die een paar jaar geleden een grote clubhit werd. Deze 12” is donker en tribal en zal behalve de Tech-house fans ook de liefhebbers van Progressive zeker aanspreken. Een plaat voor diep in de nacht.

5- TY_TEK – FEEL IT (DIRTY BLUE)
Dit is de eerste release op het nieuwe zusterlabel van Minimal Records. Ty Tek komt uit Denver, waar hij met nog 5 anderen produceert en een platenzaak runt. ‘Feel it ‘ is een funky tune, met strakke beats en voorzien van allerlei coole geluidjes en sweeps. Voor de liefhebbers van Sneak.

(toegevoegd:31-09-2002/10:16)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws