Weekend-up-2-date

Partyscene Redactie | 9 juli 2002
headlines


“Cream” resident Yousef lanceert binnenkort een eigen maandelijkse clubnight in Liverpool. "Circus” is de naam van de avond en vindt vanaf zaterdag 14 september plaats in the “Masque” Club. Yousef is er uiteraard de resident en zal maandelijks vergezeld worden door grote dj-namen. Toekomstige gasten zijn o.a. Darren Emerson en Jon Carter. Yousef realiseerde zich na het sluiten van “Cream” hoe belangrijk het voor hem is om een goede residentie te hebben in zijn woonplaats. “Masque”, een oude bioscoopzaal dat vandaag de dag fungeert als thuisbasis voor live-bands is een goede ruimte dat momenteel een facelift ondergaat. De club kan uitgroeien tot één van dè hotspots van de Engelse dancescene.

Fatboy Slim zal een kort bezoek aan Marokko brengen. Niet voor een dj-act en ook niet voor een strandfeestje, maar voor het opnemen van een track in samenwerking met Britpopband Blur. De heren van Blur besloten hun Engelse studio te verlaten voor een nieuwe in het Afrikaanse Marokko. Naast Fatboy Slim zal er ook materiaal van William Orbit te beluisteren zijn op het nieuwe album van Blur. Begin 2003 ligt het schijfje in de schappen.

Meer Fatboy Slim nieuws. Samen met Midfield General heeft hij de tweede “Big Beach Boutique” compilatie afgerond. Maandag 7 oktober is deze overal verkrijgbaar.


Turntabalists opgelet, het is weer zover!
Het evenement waar ´s werelds beste dj wordt uitgekozen, DMC/Technics World DJ championchips zitten er aan te komen. Vorig jaar was het een compleet uitverkocht gekkenhuis dat zorgde voor een verkeerschaos net buiten the “Hammersmith Apollo” waar het evenement plaatsvond. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een grotere locatie, the “Brixton Acedemy” te Londen. In het weekend van 14 en 15 september zullen op zaterdag de teamfinals plaatsvinden en de indivudual finals op zondag. Kaarten voor dit event kosten
£ 15,- voor één dag en £ 25,- voor beide dagen.

James Stinson, bekend van de technoformatie Drexciya is overleden. Drexciya was onderdeel van het Detroitse label Underground Resistance en bracht ook tracks uit op Rephlex, Warp en Tresor. Op het laatsgenoemde label is eerder dit jaar het laatste albumproject van Drexciya getiteld “Grava 4” uitgebracht.

Radio1 dj Pete Tong zal een column schrijven voor de Engelse krant “The Evening Standard”. Tong´s eerste column zal op maandag 9 september gepubliceerd worden.

9 november is de datum van een nieuwe aflevering van “I Love Techno”. Het evenement zal opnieuw plaatsvinden in het Belgische Gent. De succesformule van vorig jaar zet voort. Ook dit jaar zullen vijf area´s ruimte bieden aan 35.000 technoheads die hun dj-helden kunnen aanschouwen. Dj´s die tot nu toe bevestigd zijn voor op het festival zijn: Underworld, Carl Cox Timo Maas, Trevor Rockliffe, C1, Sven Vath, Adam Beyer, Deetron en Oxia. Uiteraard zullen er nog meer namen worden aangekondigd.

(toegevoegd07-09-2002/17:55)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws