10 vragen over 10 jaar Extrema aan Sander en Marcel

Partyscene Redactie | 9 april 2002
headlines



1. Extrema heeft, in de ogen van Partyscene althans, met Extrema Outdoor het beste dance festival van Nederland in 2002 gegeven. Wat maakt jullie zo goed?

S.: De mix van alles. Meegegroeid publiek, prachtige mensen die Extrema maken, een super unieke lokatie, de muziek en ook weergoden, die zich alleen even van de andere zijde lieten zien, afgelopen editie.

M.: De juiste mensen om ons heen verzameld, de juiste vibe en altijd zin in een feestje!

2. Sander over Marcel in 5 woorden.

S.: Ingebeeld, arrogant, lelijk, ongevoelig, a-creatief

3.: Marcel over Sander in 5 woorden.

M. Kom ik nooit meer vanaf!

4. Kritiek op Extrema heeft zich altijd toegespitst op het Love & Respect motto dat door de ene groep criticasters als ‘een versleten hippiehouding’ wordt versleten en door de andere helft als een huichelachtige dekmantel van een stelletje keiharde zakenjongens. Leg voor de allerlaatste keer uit hoe het zit.

S.: Volgens mij was de kritiek altijd toegespitst het muziekbeleid. Het maakte mij niet zoveel uit, als het maar lekkere House was waardoor een goed feest mogelijk is. Die muziek is nu sinds jaar of drie goed geregeld en daar ontvangt Extrema veel lof voor. Voor mij organiseren we nog altijd gewoon feestjes. Feestjes die we vieren voor Love & Respect zoals we al van het begin doen. ‘Versleten hippiehouding’ of ‘keiharde zakenjongens’? Die Hippie houding is zeker niet versleten en zou een lifestyle moeten zijn die moet beginnen bij de Minister President. Zakenjongens en dan nog keihard. Dat gelooft niemand.

M. Het verdienen van je brood en verspreiden van een levensfilosofie zijn 2 verschillende dingen. Wij zijn underground begonnen, uit een gevoel en deden het na een aantal jaren zo goed dat we er nu een goede boterham mee kunnen verdienen. Waarom zouden we dan niet meer het gevoel kunnen verkopen omdat we nu er ook geld mee verdienen?

5. Wat zijn de drie grootste verschillen tussen het eerste feest dat jullie gaven en het laatste?

S.: Legaal, meer georganiseerd, groter.

M.: Aantal bezoekers. De toen jonge mensen zijn nu ouder. Je kunt nu veel meer doen voor je publiek, omdat er meer geld in omgaat.

6. Nog een verschillenvraag. Wat is het grootste verschil tussen de dancecultuur van boven en onder de grote rivieren?

S.: Volgens mij helemaal niets. Vind deze schijnbare kloof ook altijd erg klote.

M.: Verschillen steeds minder zichtbaar, omdat internet ervoor zorgt dat alles voor iedereen toegankelijk is. Maar verder meer gemoedelijkheid en respect onder mekaar en ‘boeren’ hebben we overal.

7. Dat Extrema 10 jaar bestaat en inmiddels een hele stoet feesten, events en festivals tot op Ibiza organiseert, terwijl in dezelfde periode tallozen met dezelfde ambities ten onder zijn gegaan vervult jullie ongetwijfeld van trots. Hoe kijken jullie terug op die 10 jaar?

S.: Trots op falen van anderen? Nee man! Wij zijn gewoon jongens, die er toevallig, als een van de eerste mee zijn begonnen. Zo gaat het met alles wat nieuw is; de eersten zullen de grootste worden.

M.: Moeilijke tijden, nooit opgeven, geloven in je product, veel plezier gedaan voor heel veel mensen.

8. En hoe kijken jullie vooruit?

S.: Vol vertrouwen, vol energie. Extrema is een prachtige naam, heeft een prachtig symbool met een verhaal. Daar kun je alles mee. Zolang je voeten op aarde staan, je verstand blijft gebruiken en goed doet zijn er geen grenzen.

M.: Meer de breedte in met de Extrema lifestyle zoals bijvoorbeeld, label, fashion, film en alles wat leuk en vernieuwend is en verder nog veel meer mensen een glimlach schenken.

9. Als jullie zouden gaan scheiden en de boedel moet verdeeld worden hebben jullie dan recht op precies de helft, ofwel is de invloed van Sander en Marcel op Extrema even groot?

S.: Eerlijk toegegeven…. Hebben we wel eens geprobeerd. Bleek onmogelijk en heb persoonlijk geaccepteerd dat dit schijnbare huwelijk waarschijnlijk mijn hele leven zal moeten voortduren.

M.: Aandeel is even groot, daarom al 10 jaar ruzie, maar kunnen toch niet zonder mekaar.

10. Wie van de Extrema crew willen jullie allemaal bedanken voor hun inspanningen?

S.: Allen… Het is echt een bonte verzameling van getalenteerde mensen, die hun hart op de plek hebben, waar dat van Marcel en mij al jaren ligt. Zonder hen, zonder twijfel, Extrema niet waar het nu staat.

M.: Lieke, Xander, Wendy, Guido, Rutger, Peter, Roger, Dennis, Vincent, Bregje, Sanne, Karlijn, Bjorn, Stefan, Zindo, Casa, Frank, Tamara, Pino en Nicole en de de hele decor pleog, Floris, Martijn en de opbouw ploeg, Regina (mama Marcel), Ans (mama Sander), Marcel Boonen, en nog veel meer.

Het eerstvolgende Extremafeest is 'Outdoor' op zaterdag 5 oktober in het Beurgebouw van Eindhoven.

(toegevoegd:04-09-2002/10:40)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws