De Soho Connection Beach Party!

Partyscene Redactie | 22 augustus 2002
headlines





De Soho Connection Beach Party:
De Beach Party wordt een feest dat volledig in de traditie van de Soho Connection staat. Op zondag 25 aug. is de volledige original acid house party crew aanwezig op het strand van Bloemendaal aan Zee om de boel eens flink op te schudden. Verwacht in de grote Paradiso aan Zee tent acid rave anthems & classic garage van Groovemaster Johnson en Paul Jay (Aciiiiiiiiiiid!) en GRAHAM B (jazz bop).

Verder kun je een chill out verwachten die old style ingericht is en is er weer een AMAZING decor en visuals. Kaarten zijn gratis. Lidmaatschap niet nodig.

De geschiedenis:
In 1988 organiseerde Soho Connection voor het eerst een echte warehouse party. DJ Danny Rampling herinnert zich nog steeds die ene avond in september ‘88 in dat gigantisch pakhuis op de Surinamekade te Amsterdam. In interviews vertelt hij nog regelmatig over het met rook gevulde warehouse waar hij achter in een vrachtwagen platen draaide op een wiebelige DJ-tafel. In de zelfde hal waren er gelijktijdig twee andere DJ-sets te beluisteren, slechts van elkaar gescheiden door zware gordijnen. Op bepaalde plekken van het pakhuis ontstond zodoende een ware kakofonie van rare grooves, acid sirenes en reggea dub-beats.

Jack Undercover eerder dit jaar over de Soho Connection:
Over house classics gesproken...
Undercover:
“De Soho Connection was een van de allereerste party organisaties die acid house naar Nederland bracht. We spreken over de periode ’87-’89 waarin er, uitgedost met smileys en fluitjes, gedanst werd op hits als ‘Let’s get the party started right’ en ‘Housemusic all night long’. En ik was erbij! Na twee jaar gingen Johnson, Graham B., Maz Weston en Paul Jay ieder hun eigen weg in de scene. DJ Johnson werd een grondlegger van de Hollandse Garage, Paul Jay ging techno draaien en Graham B maakte zich verdienstelijk in de jazzdance scene. Maz ging zich bezig houden met het organiseren van feesten en de creatieve kant van partyland. Deze week was het weer zover: Soho Connection!!! Geweldig! Mooi! Lief! Lekker! Gaaf en cool! Eindelijk een feest met een prachtige muzikale ondertoon. Diepgang en lef! Niks platvloers de geschiedenis herhalen, maar geschiedenislés! Paradiso was vannacht vergeven van de echte "die-hards", de nachtdieren van het eerste uur. De jongetjes en meisjes die wanneer zij elkaar aankeken die zelfde "big smile" zagen van weleer. Nog zelden zijn de "smileys" zo trots rondgegaan... Prachtig!”

(Je zou niet zeggen, dat ze 65+ zijn...)

Vervolg Undercover:
“En dat door drie heren en een dame die mijn leven een nieuwe 'draai" hebben gegeven! (Vooral die dame dus!) En dat allemaal zonder veel poen te verdienen? Sterker nog... Ik denk dat die Soho Connection nog nooit heel veel guldens bij elkaar hebben verdiend ... Maar, wat mij betreft, hebben ze veel meer verdient: Mijn eeuwige respect! En ik? Ik zou nooit meer de zelfde zijn...”

Nu weer verder met de geschiedenisles:
De Soho Connection, “disconected” in 1990. De leden gingen ieder hun eigen muzikale weg. Johnson draaide deep house en garage, Graham B. concentreerde zich op jazz-dance, Paul Jay & Maz Weston vormden samen de Fun Club en later Wild! Magazine.

Begin 2002 vierden de leden van Soho Connection hun eerste reünie, na meer dan 10 jaar. Het resultaat was een prettige samenwerking waarbij niemand nog eens 10 jaar wilde tot de volgende reünie. Dit jaar was het zover. Op 31 maart (Paaszondag) vond in Paradiso de Soho Easter Party plaats. Een feest met de oude muziek uit de Soho-periode in een prominente rol.

Soho Connection is "back on the beach"!
(For the very first time...)

Nu is het weer tijd om de smiley t-shirts uit de motteballen te halen en met elkaar het Soho gevoel nog een keer te laten herleven...
in de tent van Paradiso aan Zee op het strand van Bloemendaal aan Zee. Zondag 25 aug. organiseren Maz Weston, Graham B, Paul Jay en Johnson een Soho Connection Party met 2-step, garage, tec-house en drum&bass, rare grooves, deep house en acid klassiekers. Hoewel een Soho revival niet echt de bedoeling is, zullen de oude klassiekers ongetwijfeld weer voorbij komen.
Entree is gratis.
Neem opblaasbare zwembandjes (en voor 3nn0: je opblaaspop!), anti-haai pilletjes, kwallenzoekers,
fluoriserende zwemvesten en funky flip-flops mee!!!

Soho Connection zondag 25 aug. 2002 Paradiso aan Zee (naast strandtent De Zomer) Bloemendaal aan Zee Open 16.00-23.00 uur

(toegevoegd:22-08-2002/09:47)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws