DJ Dubbel Interview met Remy en Joachim

Partyscene Redactie | 21 augustus 2002
headlines

Deze week werd Abu Nidal dood gevonden in Bagdad. Weet je over wie ik het heb?

Remy: “Een of andere linke bommenplanter.”

Joachim: “Nee man, alsjeblieft. Ik heb me deze week hermetisch afgesloten van de buitenwereld want ik ben namelijk op vakantie met mijn schatje. Lekker wijntjes drinken onder een palmboom af en toe een duikje in het zwembad en een avondwandeling langs de Atlantische oceaan. Was ik ook erg aan toe. Abu Nidal, zal wel een of andere geestelijk leider zijn. Maar houd dit nu in dat alle ellende in Bagdad afgelopen is dan zou ik in dat geval zou ik zeggen: ‘gelukkig'. Maar ik zal het wel weer aan het verkeerde eind hebben.”

Leef je in een vacuüm van tijd en ruimte waarin alleen de nacht, draaitafels en platen een rol spelen of interesseer je je ook voor dingen die zich buiten je vakgebied afspelen?

Remy: “Het laatste .”

Joachim: “Een vacuüm van tijd , wat mooi gezegd, maar het antwoord is ja, ik interesseer me wel degelijk voor andere zaken buiten de SL 1210 en het nachtleven.”

Zo ja, welke dingen zijn dat dan?

Remy: “Frisse ochtendlucht op weg naar de studio , mijn neefjes en nichtje ophalen van school en gewoon doen wat ik voordat ik serieus dj was ook al deed.”

Joachim: “OK strikvraag..Ten eerste wil ik veel tijd vrijmaken voor mijn lieve vriendinnetje Linda. Een echt schatje als je er kent dan begrijp je wat ik zeg. Wil eigenlijk ook graag wat meer tijd stoppen in mijn familie en dan met name in mijn nichtje Elizabeth en peetkind Quinten, dit gaat allemaal vrij stroef mede vanwege het feit dat ze in België wonen en ik geen rijbewijs heb. Dus daar wil ik ook graag mijn tijd in steken. Maar nu moet ik wel eerlijk zeggen dat het runnen van een clubavond, het boeken van deejays, draaien en feesten organiseren een tijdrovend bestaan is. Ik zou graag meer willen reizen en meer tijd besteden aan vrienden en vage kennissen maar die tijd komt vast nog wel. Ik kijk ook graag naar Discovery en National Geographic, mocht dat nog iets toevoegen.

Een vraag voor Remy: wat leer jij van een jongere vakgenoot en wat leert hij van jou?

Remy: “Het fanatisme van bepaalde jongens houdt me scherp , zoals Laidback L. en Benny R. dat werkt aanstekelijk op een positieve manier. Wat ze van mij kunnen leren zou ik echt niet weten.”

Een vraag voor Joachim: wat leer jij van een oudere vakgenoot en wat leert hij van jou?

Joachim: “Tja het is wel iemand waar je vroeger tegenop keek, maar niet dat ik hem aanbad ofzo. Hij was natuurlijk wel en is nog steeds 1 van de grote 3 hoewel die andere 2 van die 3 inwisselbaar zijn. Remy vond ik altijd wel degene die vasthield aan zijn eigen sound en dat waardeer ik dan ook in hem. Maar dat is niet je vraag. Ik heb niks van hem geleerd. ( even hard nadenken..... ) Nee niks. Ik luisterde wel veel naar een oude cd die hij ooit heeft gemixt waarvan ik de naam alweer vergeten ben. Wat ik wel onlangs van hem geleerd heb, zonder dat hij daar zelf ooit een les in heeft gegeven maar het heeft dan ook niks met ons vakgebied te maken, is het feit dat ik vind dat hij heel trouw is aan zijn vrienden en familie. Daar heeft hij het ook graag over en je zal hem dan ook vaak in het gezelschap van zijn vrienden zien. Wat me ook te binnen schiet is dat hij me tijdens ON vertelde na een verjaardag van zijn vader, dat ze hem een gitaar cadeau hadden gegeven en dat hij daar zo gelukkig mee was. Je zag zijn ogen helemaal fonkelen en ik zag Remy dan ook voor me en zijn vader dolblij pingelen op zijn nieuwe gitaar. Das toch mooi dacht ik zo.....”

Je bent een liefhebber van Techno. Welke plaat zouden alle technoliefhebbers in huis moeten hebben en waarom?

Remy: “Marco Corola / Avalanche, het is dan wel geen classic maar voor mij het ultieme voorbeeld van hoe hedendaagse techno ook kan zijn, in plaats van alleen maar snoeihard beuken. Het is een plaat die je overal kan draaien. Ik kan hem nog steeds niet thuis laten!”

Joachim: “Pfoeeee.... Techno.. das wel een heel breed begrip maar 1 plaat schiet me gelijk te binnen en dat is dan ook mijn defenitie van techno. Let op en als je hem niet kent, zoek hem op en luister. Underground Resistance - Electronic Warfare. van Mad Mike. Wat ik bedoel te zeggen met breed begrip. Techno was 10 jaar geleden echt anders dan wat men nu in de bakken terugvindt. Techno was mooi, techno had gevoel en dat kan ik van 98 procent van de techno die men nu slijt als techno niet zeggen. Dus ik wil daar ook een beetje vanaf dat Techno. Niet om het feit dat ik het niet meer leuk vind maar om het feit dat mensen je niet begrijpen en je in dat hokje gooien van die 98 procent. Dus hokjes en ik haat hokjes. andere top producers Octave One, Aril Brikha, kraftwerk, Masters at Work. Tja hier kan ik wel een heel verhaal aan wijden.”

Is jarig zijn een feest of een vervelende herinnering aan het onvermijdelijke feit dat je weer een jaar ouder bent geworden?

Remy: “Een mooie gelegenheid om je familie en beste vrienden gezellig op een avond bij elkaar te zien.”

Joachim: “Ik vond de vorige jaren het wel fijn de gedachte dat ik eindelijk weer een jaar ouder zou worden en misschien zodoende wat meer serieus zou worden genomen. Maar nu ik 25 word denk ik toch dat ik ouder word. Ik heb onlangs een buikje gekregen en dat gaat je ook niet bepaald in je koude kleren zitten.. Nee als ik mocht kiezen gaan we vanaf zaterdag weer
terug tellen.”

Stelling: op 11 september zal ik tijdens de herdenking van de aanslagen in Amerika geen enkele boeking aannemen omdat ik het ongepast vind op zo’n dag te draaien. Eens of oneens?

Remy: “11/9 valt volgens mij op een woensdag , en dan ga ik altijd voetballen. Maar ik zou wel gaan draaien ook al is het heel erg wat daar gebeurd is.”

Joachim: “Oneens. Ik vind het heel erg wat er gebeurd is maar het Amerikaanse bewind kon natuurlijk, hoe je het ook wendt of keert, iets verwachten. Dat het zo moest geschieden is natuurlijk ondenkbaar en onmenselijk. Maar dat is het systeem ook. En voorlopig heb ik op 11 september nog geen boeking. 1 ding weet ik wel: ik zal zeker geen boeking in New York aannemen noch krijgen.”

Een vraag voor Joachim: Remy wordt altijd tot de ‘Grote Drie’ gerekend, het trio bestaande uit Dimitri, Marcello en hemzelf. Als je een nieuwe generatie ‘Grote Drie’ zou mogen samenstellen, welke namen zou je dan noemen?

Joachim: “Op deze vraag kan ik geen antwoord geven, iedere deejay heeft zijn momenten. Deejayen is een reis, een reis op zoek naar de perfecte set en die reis is oneindig. Als ik deze vraag zou beantwoorden dan zou ik altijd iemand tekort doen.”

Een vraag voor Remy: Als je een nieuwe generatie ‘Grote Drie’ zou mogen samenstellen, wie zou je dan noemen?

Remy: “Hele moeilijke vraag, eigenlijk is er op dit moment maar een de “grootste” , groter dan welke Nederlandse dj ooit en dat is Tiesto, met respect voor de anderen.”

Je staat voor de Hemelpoort op het punt om het Aardse te verruilen met het hiernamaals en krijgt bij hoge uitzondering de kans om iets mee te nemen waarbij je de keuze moet maken tussen je platencollectie en je vriendin. Wat wordt het?

Remy: “Vriendin met ingebouwde mp3 speler.”

Joachim: “Mijn vriendin die een tas bij heeft met Underground Resistance- Electronic Warfare en haar minidisc speler met een aantal MD-tjes gemixt door mezelf. Maar als ze die niet door de poort krijgt dan het liefst alleen mijn schatje...”

Wat is het grootste verschil tussen het publiek in Rotterdam en Amsterdam?

Remy: “Moet je mij als Hagenees niet vragen .”

Joachim: “Amsterdam heeft het, Rotterdam heeft het niet nodig. (en Eindhoven heeft geen idee waar ze het over hebben !! ) Is een citaat.”

Binnenkort gaat in Rotterdam de nieuwe club Las Palmas open. Moet Off_Corso sidderend vrezen voor haar bestaan?

Remy: “Ik denk het niet , maar weet ook niet wat voor club het gaat worden.”

Joachim: “Ik hoop het niet, ik denk dat wij er blijven voor de muziekliefhebber natuurlijk zal er wel een deel gaan switchen maar die zullen ook nog wel naar ON komen. wij zullen niet ineens het roer om gaan gooien, Wij zijn een club met een diverse (inter)nationale line up. Maar de toekomst zal uitwijzen wat de impact hiervan zal zijn. Het aanbod word wel erg groot in Rotterdam, ik ben dan ook bang dat we dezelfde praktijken gaan krijgen als in Amsterdam. Teveel keuze, teveel concurrentie en uiteindelijk allemaal kapot.”

De ON! avonden zijn op dit moment een groot succes. Wat is jou bijdrage daar aan?

Remy: “Muziek”

Joachim: “Ik doe de programmering, Doe de promotie in Rotterdam, Samen met Erwin Unger
zetten we de hoofdlijnen uit. En ik draai er geregeld, Tevens ben ik er vrijwel iedere week om de productie van de avond te verzorgen.”

Wat is de hoogste fee (het bedrag dat een dj vraagt voor een draaibeurt) die je ooit gevraagd en gekregen hebt?

Remy: “In LesDeux Alpes +-1900 mtr. hoogte. ”

Joachim: “Jezus ik vraag toch ook niet wat jij verdient. Maar ik kan nog lang niet tippen aan de bedragen die wij deejays als Derrick May en Jeff Mills uitbetalen. Als ik hoor wat Carl Cox krijgt dan zou ik............ heel veel kunnen doen. Laten we het daar op houden.”

Ben je een meisjes- of een jongens-dj, in andere woorden: zijn het voornamelijk dames of heren die de dansvloer opspringen als je begint met draaien?

Remy: “De bedoeling is allebei natuurlijk , ze zeggen dat een meisjes-dj vrolijk draait maar dat is een fabeltje volgens mij. ”

Joachim: “Hangt er van af waar ik draai. Als ik op On draai. draai ik vrij vrouwvriendelijk. Dat vind ik ook belangrijk want wat is een club zonder vrouwen??? Als ik echter geboekt word voor een feest met bv Dj Rush dan durf ik er donder op te zeggen dat de vrouwen het er flink van langs krijgen, mochten die daar zijn. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een 50/50 mix. Sexy and groovy but Raw and Funky at the same time. Als er maar een beetje verhaal in zit.”

Wat moeten mensen nooit meer tegen je zeggen als je jarig bent?

Remy: “Zo oud zie je er helemaal niet uit, of sorry dat ik geen cadeau bij me heb.”

Joachim: “En hoe oud ben je nou geworden ???? Of deze haat ik ook .. en heb je een beetje een leuke verjaardag gehad ?? pffffffff. Maar zaterdag heb ik er zin in dat weet ik nu al met zekerheid te melden.”

Zaterdag vieren dj’s Remy en Joachim hun verjaardag in de Off_Corso tijdens ON!. Maak kans op unieke gastenlijstplekken en check onze rubriek WINNEN!

(toegevoegd:21-08-2002/10:31)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws