JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 20 augustus 2002
headlines


Maar ook een te zonnige dag kan funest zijn. Zeker in Nederland, waar de echt zomerse dagen op twee handen te tellen zijn. Je hebt een hoop in de hand , maar het Weer niet, helaas...

Kijkend naar de uitzendingen van het journaal, waarbij in de landen rondom Nederland het water tot de spreekwoordelijke lippen was gestegen, bedenk ik me hoe nietig we eigenlijk zijn. Al denken veel mensen uit de entertainment-industrie er niet over na, met al hun hippe brillen en dito kapsels. Soms is het goed even te relativeren.

In eerdere High Fives vroeg ik me af wat de zomerhit van 2002 zou worden, inmiddels is me dit meer dan duidelijk. Met kop en schouders boven de rest is Tim Deluxe de gelukkkige winnaar, als hij het goed aanpakt hoeft hij de komende jaren niet te werken. Tom Holkenberg, ofwel Junkie XL komt op een tweede plek met zijn Elvis interpretatie. Elvis is hot property, met een dance-remix album op komst. What’s next…The Beatles, The Who, Pierre Kartner?

1- MISTI BLU – AMILLIONSONS /LONDON
Op deze Engelse release staan 3 mixen van het nummer ‘Misti Blue’. Met vocals verzorgd door Chaka Khan en Taka Boom kan het al bijna niet mis gaan. De enige uptempo mix is de vocale mix van Dick Johnson, daar wordt er op slag vrolijk van! Vrouwvriendelijk plaatje.

2- COLIN DALE – YOU KNOW HOW /SENSEI
Ook dit vinylschijfje bevat een drietal mixen van hetzelfde nummer, ditmaal de track ‘ You know how’ . Het origineel is een tech-house track, met hier en daar vocale flarden en een sax. De remix van Dave Mothersole is iets steviger (mijn favoriete mix) , terwijl de remix van de heer Cavert wat meer de diepte ingaat. Al met al 3 fijne tracks.

3- DJ HMC – 6 TRACKER /DIRTY HOUSE
HMC maakte tot nu vrij stevige techno, op dit mini album laat hij zich van een hele andere kant zien. Veel disco invloeden komen terug in de tracks, verder wat deephouse en een track met een hele irritante electrische gitaar. Mijn absolute favoriet is het nummer’ Love don’t let me’ , een slepende groove die je niet meer loslaat. Ik zal dit nummer voorlopig niet uit de koffer halen!

4- RODENBUSH – RODENBUSH EP /TRANSMAT
Deze Lucas Rodenbush is pas een jaar of 26, maar hij heeft al heel wat op zijn muzikale kerfstok staan. Hij heeft een eigen label, genaamd Solid Trax en produceerde tracks voor labels als Afterhours, Greyhound en Soma. ‘Live wire’ is een vette techno tune, met samples uit een oude plaat van Danell Dixon. ‘Awakenings’ op de andere kant is de perfecte relaxplaat.

5- UNDERWORLD – TWO MONTHS OFF /JBO
‘Back with a vengeance’ zoals de Yanks zeggen. Na enige tijd afwezigheid zijn de mannen van Underworld weer back on top. Deze promo 12” bevat 2 remixen van de track’ Two months off’, een mix gedaan door King Unique en eentje door John Ciafone (mood to swing). Ciafone is ook aan een geweldige come-back bezig, met releases op Junior en Boombastic. Goeie vocalmix !!

(toegevoegd:20-08-2002/10:16)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws