KnockOut met live: Les Peuple de L’Herbe

Partyscene Redactie | 19 augustus 2002
headlines


Op deze avonden die georganiseerd worden door hiphopveteraan (DJ) Chaos (Sabotage Sound Surfers) worden verschillende gerelateerde breakbeat- en hiphopstijlen vermengd tot een interessant en vooral dansbaar geheel. Dit keer was er in de Max muziek te horen van DJ Edzon en kregen in de oude zaal de heren van het Franse Les Peuple de L’Herbe de kans om het publiek te laten zweten met hun crossover van reggae, ska, jungle en zelfs een beetje house. Ook waren in deze zaal L-Dopa, Quilla en Adi-J geprogrammeerd voor deze avond.

Hoewel we redelijk laat binnen waren was er nog niet echt veel activiteit te bespeuren op de dansvloer van de oude zaal. Waarschijnlijk was dit de reden dat MC Fit zichtbaar moeite had om op gang te komen. In de oude zaal werd er op dat moment *(volgens mij door L-Dopa) vrij energieke en weinig atmosferische drum & bass gedraaid wat voor mij zeker een beetje teveel was van het goeie voor het moment van de avond. Tijdens een kort rondje lopen bemerkten we dat de melkweg al behoorlijk sneller gevuld leek te worden en deze mensen waren precies op tijd voor de live act van de avond.

Les Peuple de L’Herbe bestaat uit dj’s Stani & Pee, drummer Psychostick en N’Zeng, de trompettist en zanger. Een perfecte combinatie bleek na de eerste tien minuten van dit optreden waarbij duidelijk te merken was dat deze band erg op elkaar ingespeeld is en ook muzikaal goed uit de voeten kan. Een goed voorbeeld hiervan is N’Zeng die zijn trompet goed beheerst en met zijn instrument het geluid van de band veel karakter geeft zonder teveel hiermee op de voorgrond te treden wat met dit instrument mijns inziens vrij moeilijk is. De live drums bestonden uit strakke beats en leek meer als ondersteuning te dienen voor de meer groovende ritmes en zware bassen vanuit de draaitafels. De bandleden gingen compleet op in hun muziek en maakten dit optreden tot een spectaculair gebeuren op het podium waarbij er geen seconde werd stil gestaan.

De afwisseling tussen de nummers en een goeie opbouw in de set stelden de aanwezige grote groep mensen meer dan tevreden en tijdens de laatste toegift leek het dak er ook echt af te gaan. In de Max was Edzon inmiddels goed op gang waarbij het volop aanwezige publiek zichtbaar genoot van de vette hiphop platen en de vocale begeleiding van MC Fin. Ik ben niet tot het einde gebleven en heb daarom ook niet de andere DJ’s horen draaien maar de sfeer van de avond was al lang en breed gezet. Het concept van het mengen van gerelateerde stijlen op één avond waarin Chaos zich gespecialiseerd lijkt te hebben spreekt mij erg aan en ik weet zeker dat ik hier nog wel eens terug zal komen.

Jesse Burkunk
Androidz / QLE

(toegevoegd:19-08-2002/09:58)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws