Plakoorlog gaat volgende fase in

Partyscene Redactie | 16 augustus 2002
headlines


Naar verluidt hebben steeds meer partijen vervelende ervaringen met het Amsterdamse posterplakbedrijf Plakker en Co. Campagnes die door andere plakbedrijven geplakt worden blijken de volgende dag overgeplakt, waarschijnlijk door Plakker en Co. Ook zijn sommige opdrachtgevers het slachtoffer van, zoals ze dat zelf omschrijven, ‘maffia-achtige praktijken’. Dreigementen om potentiële klanten over te halen hun plakacties bij Plakker en Co. onder te brengen, schijnen aan de orde van de dag te zijn. Het bedrijf wordt er van beticht onfrisse acquisitiemethodes toe te passen.

De organisator van het feest Mid-nitesessions had nog nooit van Plakker en Co. gehoord tot hij tot de ontdekking kwam dat zijn plakcampagne, die hij bij een andere plakker had ondergebracht, de volgende dag overgeplakt bleek te zijn. Vervolgens werd hij naar eigen zeggen door Plakker en Co. benaderd met het verzoek met hen in zee te gaan. Hij besloot niet met zich te laten sollen. Bij wijze van tegenactie werd vannacht het kantoor van Plakker en Co. ondergeplakt.

Arie van Plakker en Co. vindt het geen stijl. Hij ontkent niet dat er overgeplakt is: “dat is zo oud als de weg naar Rome”. Maar wat hij vooral betreurt is dat de campagne volgens hem gecombineerd werd met posters van een feest van de Hells Angels. Arie: “Dat gebruiken ze nu als breekijzer.” Volgens de directeur van Plakker en Co. zijn het juist de anderen die onfrisse praktijken gebruiken. “Onze plakkers zijn ook bedreigt.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

(toegevoegd:16-08-2002/17:05)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws