ID&T Radio en Veronica dwingen nieuwe kabinet tot etherveiling

Partyscene Redactie | 24 juli 2002
headlines


Hiermee bevestigt de rechter het standpunt van ID&T Radio en Veronica dat de veiling van etherfrequenties niet langer mag worden tegengehouden. Het besluit van het vorige kabinet om de vergunningen van de zittende commerciële stations opnieuw voor een jaar te verlengen is daarmee eveneens van de baan.

ID&T Radio is zeer tevreden met deze uitspraak. Met name omdat de rechter met zijn uitspraak duidelijk heeft laten weten dat nieuwkomers gelijke kansen moeten krijgen om een etherfrequentie te bemachtigen. ID&T Radio zal de reeds gestarte voorbereidingen ten behoeve van de komende veiling voortzetten. Uiterlijk 16 september aanstaande moet de nieuwe minister van Economische Zaken de veilingprocedure bekendmaken.

ID&T Radio, op dit moment uitsluitend landelijk uitzendend op de kabel en het internet, zal via de veiling trachten om een etherfrequentie te verkrijgen. Nederlands enige landelijke dancestation heeft een potentiële doelgroep van ruim 4,6 miljoen jongeren, onder wie dance vandaag de dag één van de populairste muziekstromingen is.

(toegevoegd:24-07-2002/14:58)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws