JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 23 juli 2002
headlines


Openen voor Jeff Mills doe je per slot van rekening niet elke week. Ook was ik te horen op de radio en te zien op At5, ook geen dagelijkse bezigheden. Ik moet zeggen dat ik wel zou kunnen wennen aan al die aandacht.

Op dit soort momenten weet ik ook weer waarom ik mijn leven niet op kantoor zou willen slijten.

Qua plaatjesaanvoer is deze week dan toch de zomer ingetreden, weinig spannende vinyltjes gingen er door de douane. Alsof iedereen met vakantie is...

Met het weer van de laatste tijd zou dat overigens geen slecht idee zijn. Hopelijk is de nieuwe High Five het zonnestraaltje tussen alle regenbuien door.


1- ANDREW MCLAUGHLAN – LOVE STORY RMX BUSH
Een jaar of wat geleden scoorde Mclaughlan een grote clubhit met ‘Love story’. Tijd voor wat remixen moeten ze bij Bush hebben gedacht. Een lekkere technomix van Bryan Zent en een filtermix door Peter Presta op de ene kant, maar de vetste mix is die van de uit Australie afkomstige Nick Dem Q. Funky tribal-tech-house, swingend van begin tot eind. Toptip!!

2- LHK & ALEX MORAN – SOMETIMES DETOUR
Op Detour verscheen deze week de fijne, funky deephouse 12” van LHK & Alex Moran. ‘Sometimes’is een relaxte groove, voorzien van wat gesproken tekst en funky keys. Ook ‘Play Yourself’op de andere kant kun je gerust opzetten. Geen hoogvliegers, maar gewoon lekker…

3- FABIO KING – KING OF DRUMS VOL.1 CHAMELEON
Geen High Five zonder tribalplaatjes, deze keer uit Italié. De titel zegt het al, het zijn voornamelijk beats op deze 12”. Vooral Beats no.1 is voer voor alle tribalfans, veel percussie en een coole break. Zomers!

4- DIRTY VEGAS – GHOSTS EMI
Dirty Vegas kennen we vooral door hun megahit “Days gone by’, geliefd in de Progressive hoek. Op deze nieuwe 12”hebben ze Westcoast gigant Joeski ingehuurd. Zijn vocale mix is een lome popsong en verschilt weinig van het origineel. De dubmix daarentegen, is lekker dubby en diep, geschikt voor op het strand ( als het een keer ophoudt met regenen ).

5- M.A.N.D.Y – PUT PUT PUT PHYSICAL
Drie tracks staan er op deze 12”van MANDY, ‘Put, put, put’, op de a-kant is een breakbeat-achtige track. Doet me een beetje denken aan ‘Hyperfunk’ van Antonio, erruug vet. Op de ander kant staat nog een 4-to-the floor mix en een remix van een ander nummer door niemand minder dan John Tejada. Zijn mix is er een voor de tech-house fans.

(toegevoegd:23-07-2002/10:14)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws