Fluid met Juan Atkins en Lady Aïda in de Effenaar

Partyscene Redactie | 7 september 2002
headlines



Weliswaar was de zaal van de Effenaar niet vol, maar velen waren gekomen voor Detroit techno pionier Juan Atkins. De lieve man, vond het nodig om op het vliegveld in de auto van een vriend te stappen i.p.v. die van de Effenaar. Gevolg: Het gonsde van de geruchten in de Effenaar, komt-ie of komt-ie niet?

En hij kwam...een kwartier te laat. Juan zette en prima set neer. Ik miste wel een paar goeie oude Detroit platen, maar dat deerde niet. Hij liet hier en daar een paar steken vallen in de mix, eigenlijk kan het niet, maar je vergeeft een producer vrij snel als hij fouten maakt in zijn dj-set. In een maagdelijk witte outfit op een donkere podium speelde hij voor een publiek dat een beetje in de war was. Men is van de Fluid avonden meer techno geweld gewend. Voor velen was het dan ook even wennen aan de softere house klanken van Atkins.

Lady Aïda was zo hoffelijk om Juan een half uur langer dan gepland te laten draaien. Kon ze mooi door de zaal lopen en haar publiek filmen. Het begin van haar set was voor haar doen mellow. Fijne electro plaatjes, afgewisseld met wat meer up tempo. Dit alles om de zaal op te warmen voor Juan Atkins. Juan Atkins’ laatste plaat was nog niet van de naald, of Lady Aïda pompte de zaal op met loeiharde elctro platen. Het was dus weer even wennen voor het publiek, dat net lekker stond te dansen op de housey set van Akins. Maar het waren mooie platen die de laatste 30 minuten voorbij kwamen, top!

Een afwijkend Fluid, dat mocht wel een keer. Het was leuk om te horen en zien, dat Aïda veel meer kan dan beuken met de beats. Juan Atkins mag van mij wat aan zijn attitude doen. In Europa werkt het niet om de verwende DJ uit te hangen en al helemaal niet om journalisten je hotelkamer in te vragen na je set.

Tekst & Beeld: Servanne Sohier

(toegevoegd:09-07-2002/13:49)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws