JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 7 februari 2002
headlines


Het is wel lekker weer om binnenshuis muziek te maken en te beluisteren. Dat ga ik dan ook maar doen, ik heb toch niks bijzonders te melden deze week. Voor de zonnige klanken verwijs ik je naar de High Five van deze week.


1- THE BEGINERZ – RECKLESS GIRL CHEEKY
Net als je denkt alle zomerhits te hebben gehoord, verschijnt er weer een nieuwe. Def E en Ibi vormen het duo The Beginerz, dat met deze plaat hoge ogen gooit in de UK. Met een sample van Irene Reid als hook en een funky groove trekt deze plaat de dansvloeren van Amsterdam tot Ibiza geheid vol. Er zijn twee verschillende 12”-es uit, maar ik vind het origineel het lekkerst. Je zult hem nog vaak horen deze zomer,.. en terecht.

2- WINK – SUPER FREAK OVUM
Het heeft even geduurd, maar een van de meest gehypte plaatjes van het moment ligt eindelijk in de winkel.
Josh Wink flikt het weer, met hele simpele ingredienten is dit toch een vette productie. Het simpele melodietje in combinatie met de stemsamples werkt zeer effectief. Er staat ook een handige accapella op. Hit!

3- CAJMERE – SOMETIMES I DO CAJUAL
Zoek je een nummer waar je vrolijk van wordt, dan moet je zeker de nieuwe Casjmere aanschaffen. ‘Sometimes..’ is een poppy tune met heerlijke vocalen, verzorgt door Walter Phillips. Met de jaren 80 geluiden is deze plaat helemaal hip, maar dat moet geen argument zijn om hem te kopen. Hij is gewoon vet!!

4- TONY THOMAS – PSYCLICK EP JAMAYKA
Om de paar weken verschijnt er wel een nieuwe productie van Tony Thomas, een helft van het duo The Producers. Hij maakt meestal funky tech-house tracks, die soms wat neigen naar Progressive. Op deze 12”staan 4 nummers, van diepe reggae-achtige house tot aan funky tech-house. Allemaal vet geproduceerd en goed dansbaar.

5- TERRY LEE BROWN JR – OCEANS OF JOY PLASTIC CITY
Als fan TLB kijk ik altijd uit naar nieuwe releases van deze producer. Deze 12” bevat remixen van het nummer
‘Oceans of Joy’ van de lp From Dub til Dawn. Westcoast producer Dano heeft er een geweldige remix van gemaakt. Heel diep en sfeervol, echt zo’n nummer dat je meeneemt en waarvan je baalt als ie afgelopen is.
Ook de ‘deepmix’ van Morgan Geist is het beluisteren waard.

(toegevoegd:02-07-2002/12:58)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws