CHemistry goes Hollywood

Partyscene Redactie | 7 februari 2002
headlines


De Amsterdamse organisatie Chemistry werd een tijdje geleden benaderd door een paar Amerikanen die in aanraking met de clubavond waren gekomen na een bezoek aan de hoofdstad. Hun voorstel om Chemistry naar LA te halen, werd vrijdagavond werkelijkheid in club de Palace, Downtown Hollywood. We bellen Eelko Anceaux net nadat hij geland is.
“Het is een open deur, maar Amerika is toch wel een totaal ander land”, verzucht Anceaux als hem gevraagd wordt naar zijn ervaringen in LA. Vooral de eindeloze rij auto’s op Sunset BLVD waaruit uitsluitend hiphop klonk is hem bijgebleven. “Hiphop is daar wat house hier is”, zegt Anceaux. Nog een groot verschil was de samenstelling van het publiek dat voor een groot gedeelte uit Koreanen en Chinezen leek te bestaan.
De opzet is om Chemistry als concept te gaan franchisen. De Amerikanen mogen het beeldmerk en de aankleding gebruiken. Maar Chemistry behoudt het recht om op het allerlaatste moment te beslissen hoe en wat. “Wij behouden het recht op veto.”
“De frequentie wordt ‘bi-weekly’, dat is heel gewoon in Amerika.”, legt Eelko uit. Op de première avond draaiden Johnny Fiasco, Pete Moss en uit Nederland Chemistry resident Richard. “Het kwam allemaal erg stroef op gang maar uiteindelijk ging het toch los”, vertelt Eelko. Als het een succes wordt dan zal er meer uitwisseling komen tussen LA en Amsterdam. “Amsterdam meets LA. Prachtige promotie toch?” Meer info over Chemistry in Hollywood kun je lezen op de website.

(toegevoegd:02-07-2002/10:38)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws