Carl Cox slachtoffer Gatecrasher Sound System chaos

Partyscene Redactie | 25 juni 2002
headlines



Onze reporter Arnout Boele zal deze week uitgebreid verslag doen van zijn rampzalige bezoek aan Gatecrasher Summer Sound System. Maar eerst de droevige lotgevallen van Carl Cox. Want wat is er gebeurd?
Vorige week, voorafgaand aan het festival op zaterdag, stortten twee tenten in. De organisatie van Gatecrasher SSS besloot daarop om de Global tent van Carl Cox te schrappen ten faveure van de Chemical Brothers. Ze boden Cox nog wel aan om de tent te delen met de Chemicals maar die zag dat niet zitten omdat de zorgvuldig opgebouwde line-up dan z’n zeggingskracht zou verliezen.
Cox ligt verder toe: “De organisatie heeft de van heinde en verre toegestroomde bezoekers voor de gek gehouden door te zeggen dat mijn Global tent was geschrapt omdat de ze ‘lek’ zou zijn. Iemand bij de kassa’s vertelde me dat ze 22.000 kaarten in de voorverkoop hadden verkocht (á 60 £ p/s) maar nog slechts 200 aan de deur zouden verkopen. Ze verwachtten echter 40.000 bezoekers. Trek je eigen conclusies.” Carl Cox noemde het gebrek aan professionaliteit bij de organisatoren ‘walgelijk’. Ons verslag van Gatecrasher SSS kun je later deze dag lezen.

Meer info vind je hier.

(toegevoegd:25-06-2002/11:31)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws