Speedfreax dropte zaterdag namen in Now&Wow

Partyscene Redactie | 6 mei 2002
headlines


Wie op een jniet al te belachelijke tijd arriveerde, hoefde dit keer niet inde rij te staan to rumble, stumble, step and boogie in de nummer 1 UK Garage club Now&Wow. Het no-nonsence beleid bij de deur werpt zijn vruchten af en er kan vlot worden doorgelopen. Ook het parkeren is goed geregeld, alleen – voor de heren – jammer dat de parkeerplaats naast de ingang alleen voor dames is. Maar, wij dames begrijpen dat beleid wel. Ook binnen verloopt alles vlot; bij de garderobe zo je jas kwijt, bij de bar zo je drankje, bij het toilet zo je…je weet wel.

Het thema ‘Namedropping’ hebben we niet echt terug kunnen zien in een bijzondere aankleding van de zaal. Wel was deze lekker ruimtelijk ingedeeld met een podium in het midden van de zaal. Verder waren er veel zithoekjes waar je ff kon loungen; je batterij opladen voor je volgende moeilijke moves op de dansvloer.

Voor het eerst in de SPEEDFREAX-geschiedenis heeft de legendary legend DJ GOOVEMASTER JOHNSON (Bubble Club) zijn sounds laten horen. En we hebben ervan genoten. Ook G-Double-E (2Steps Ahead), Sanji en resident Godfather of Garage/2-Step Joost van Bellen waren van de partij. De muziek was goed en strak. Misschien wat dieper dan we gewend zijn, maar dat is te danken aan de line0up van de avond. De MC’s Dart en Vin-E waar op dreef. Vooral de Jungje sessie was a-ke-lig snel en vet. Je staat elke keer weer versteld van hun snelle en nog snellere rhymes. MC Lyrical Tie was ook van de partij en kon het (gelukkig) niet laten om ook zijn skills even te laten horen.

Tussendoor werd het publiek ook nog eens verrast door verschillende optredens. Twee van deze optredens, waaronder “2 Unlimited”, pasten precies in het Speedfreax/meubelstukken concept van Joost van Bellen. Dat gold echter niet voor de meneer die eerst rustig voor de DJ’s op een podium ging staan telefoneren en daarna, overtuigd van eigen kunnen, dezelfde valse lyrics ten gehore bracht als bij de laatste editie van Bubble Club. Na dit intermezzo hadden de profs de boel echter weer snel op stoom.

Al met al weer een fijne SPEEDFREAX avond. We kijken uit naar de volgende keer. Voor degene die niet op de hoogte worden gehouden via de SPEEDFREAX-mailing… next time 6 juli SPEEDFREAX Rotterdam. Be there or…

(toegevoegd:05-06-2002/15:21)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws