HELL REICHT ÜBER GHENT!!!

Partyscene Redactie | 28 mei 2002
headlines


De sound van IDG begint eindelijk massaal aan te slaan, gevoed door de 80’s hype. Ze hebben het succes niet cadeau gekregen. Eindelijk na jaren van promoten van hun sound krijgen ze internationale erkenning. Wat is die typische IDG-sound? De mixmag beschreef het als synthcore of synthpop. IDG weet op een pakkende manier de 80’s invloeden te verwerken in hun muziek. Enerzijds heb je de technoproducers Vitalic, David Caretta en the Advent, die techno produceren met een vleugje electro. Aan de andere kant heeft IDG electro en electropop producers als Miss Kittin&The Hacker, Fisherspooner, Dopplereffekt en Crossover onder contract.

Het label werd in Gent vertegenwoordigd door labelbaas DJ Hell en de uit New York afkomstige electropopband Crossover. Ze traden op in de Culture Club. Dit is een nieuwe club gelegen midden in het havengebied van Gent. Verwacht hier geen club die eruit ziet als een kale loods. De Culture Club is een zeer strak en stijlvol ingerichte club. Je kunt zien dat hier een architect aan het werk is geweest om het een zo strak mogelijk uiterlijk te geven. Je kunt je in twee zalen uitleven, die geheel in wit gehuld zijn. Vanuit de tweede zaal kijk je door een geluidsdichte glazen wand neer op de dansvloer van de grote zaal. Er komt een apart publiek op deze club af. Heel veel mensen hebben zich een eighties-look aangemeten en bestaat voor een groot gedeelte uit vrouwen. Deze nacht waren er vele fans van ver gekomen om Hell te aanschouwen. Nu is het bekend dat hij altijd een live-act van zijn label meeneemt om die te promoten. Het was nu de beurt aan het illustere duo Crossover, dat het publiek liet bewegen op electropop. Na het publiek goed opgewarmd te hebben gaf Crossover het stokje over aan Hell. Hij draaide een zeer afwisselende set met voor de echte IDG-fans veel bekende platen. Zo kwamen Miss Kittin & The Hacker, Dopplerefekt en Vitalic o.a. voorbij. Vooral bij de nummers van Vitalic explodeerde het publiek. De set van Hell werd voor het grootste gedeelte beheerst door electro en techno beïnvloedt door italo-disco. Hell zorde ervoor dat zijn set één groot hoogtepunt was. Mede door de afwisseling van techno, keiharde breakbeats, electro en disco bleef het publiek uitbundig dansen. De gebroeders Dewaele hadden de ondankbare taak het roer over te moeten nemen. Het was heel moeilijk het niveau van de ‘Spielerführer’ te moeten benaderen, maar zij deden niets onder voor Hell. De gebroeders Dewael hebben met ‘2 many dj’s’ een uitstekend mixalbum gemaakt en in die stijl sloten ze de nacht af in de Culture Club.

Het is zeker de moeite een keer naar Gent af te rijden voor deze fantastische club. Ze hebben een zeer uitgebreid programma, waarin vele stijlen zijn verwerkt. In juni hebben ze zelfs legende François Kevorkian gestrikt. Komt dat zien!!!!

Meer info www.cultureclub.be.

tekst: Rik Peters

(toegevoegd:28-05-2002/14:49)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws