Twisted Mindz, nieuw concept in Breda en Tilburg

Partyscene Redactie | 22 mei 2002
headlines

Naast dat er inmiddels vele beroemde dj’s in Breda hun oorsprong hebben gevonden zoals o.a. Tiesto, Montana, Dazzle en Cor Fijneman, ontstaan er in Breda ook steeds meer party organisaties die langzaam maar zeker terrein winnen in partyland. Behalve het welbekende Groove Lounge (Wildlife, Liftoff) en Nightlife (Respect, Pacha) is er sinds kort nog een nieuwe organisatie in het leven geroepen: Twisted Mindz.

Met een nieuw concept doelt deze organisatie op de meer intieme feesten waarbij vooral wordt geprobeerd het oude Chemistry gevoel op te roepen dmv. kleinschaligheid (400-800 man) en waarbij de namen van de dj’s van ondergeschikt belang zijn. Hiermee spelen ze in op de groeiende belangstelling voor kleinere doch betaalbare feesten waar de bezoekers voornamelijk voor de sfeer komen en minder voor de dj’s. Naast Breda zullen zij in het vervolg ook in Tilburg actief feesten gaan organiseren.

Onder de naam Twisted Avenue ging afgelopen zondag de eerste editie van Twisted Mindz van start. In het stijlvolle theater-restaurant de Avenue, wisten zij een zeer geslaagd feest neer te zetten waarbij het beoogde Chemistry gevoel voor de volle 100% aanwezig was. Uit voorzichtigheid had de organisatie een limiet van 400 man gesteld, maar dit bleek uiteindelijk te laag te zijn: er moesten mensen aan de deur teleurgesteld worden.

De line up bestond uit dj’s die voornamelijk in het zuiden bekendheid verworven hebben, maar zeker de potentie hebben om ook landelijk door te breken.

De aftrap was voor rooky dj Martine. Als vrouwelijk boegbeeld van het Bredase boekingskantoor Fleur Agency opende zij met een zeer funky progressive set waarbij duidelijk de invloeden van de UK progressive sound terug te vinden waren. Technisch perfect en zeer afwisselend. Daarna was de beurt aan DJ Mbraa. Deze dj, o.a. bekend van het Respect festival, Salina’s Scheveningen, Nightlife en Livingroom, borduurde feilloos voort op de progressive sound van Martine. Mbraa gooide de pitch alleen een tandje hoger waardoor er een lekkere, diepe uplifting progressive set werd weggezet met een kleine techhouse kruisbestuiving. Dit afgewisseld met een vleugje trance speelde hij perfect in op de wensen van het publiek.

Halverwege de avond was het de beurt aan het stevigere genre. DJ Bassbooster beukte er stevig op los met een flinke portie hardtrance, afgewisseld met hardhouse. Deze stijlen zijn erg populair in het zuiden, vooral bij degenen die regelmatig in de Belgische clubs hun vertier zoeken. Lekker stampen en doorgaan. De afsluiter was voor de ervaren DJ Francois, resident in o.a. de Tilburgse Zino’s en diverse clubs in België. Hij ging in hetzelfde genre verder als zijn voorganger maar deed er zo mogelijk nog een schepje bovenop. Met nog maar liefst drie toegiften na sluitingstijd blies hij uiteindelijk het dak eraf en de bezoekers konden met een tevreden smile weer huiswaarts keren.

Deze avond heeft weer eens bewezen dat grote DJ namen niet per se je feest maken. Als partyreporter heb ik inmiddels zeer veel feesten mogen bezoeken waar de beste DJ’s ter wereld aan het draaien waren, maar ik heb zelden zo’n goede sfeer en saamhorigheid als op dit feest meegemaakt. Bovendien wil “bekend zijn” niet zeggen “beter zijn”.

Menig bekende dj’s delen dan ook met mij de volgende stelling: “Er lopen meer goede onbekende dj’s rond dan goede bekende dj’s”…

Tekst: Geoffrey Davies

(toegevoegd:22-05-2002/17:27)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws