Reactor invites Tresor in The Powerzone

Partyscene Redactie | 15 mei 2002
headlines

De Berlijnse club met gelijknamig platenlabel was uitgenodigd hun nieuwe compilatie CD te komen presenteren. Na de tweede Reactor-editie gemist te hebben had ik mij steevast voorgenomen hier aanwezig te zullen zijn. En dat was ik.

Ik kwam binnen tijdens de wisseling van de wacht in de DJ-booth, waar Joachim (On / Off Corso, Sound Architecture) werd afgelost door James Ruskin, een van de grote namen achter het Tresor label. De MC verzorgde de af- en aankondiging, terwijl op de immense metalen plaat achter de DJ de naam van de ‘performing artist’ versprong. Ik kan niet uitleggen hoe dit werkt, maar mooi is het zeker. Volgens mij was dit nieuw t.o.v. de eerste editie waar het nog gissen was naar de naam van de artiesten. Zeer strak uitgevoerd!

Strakker dan de eerste paar mixen die Ruskin presteerde want daar bespeurde ik wat foutjes. Na gewend te zijn maakte hij zijn naam waar op het gebied van zijn platenkeuze. Altijd weer mooi om een buitenlandse Dj die al veel heeft betekend voor de dance en volop produceert aan het werk te zien.

K.Cee, die ik een lekkere set op Shockers heb horen draaien nam vervolgens het roer over en pakte de lijn die Ruskin had opgebouwd perfect op. Respect!

Het viel mij op dat het pas laat drukker werd. Maar het niet vol zijn van de ruimte vind ik persoonlijk prettiger dan het soms irritante geworstel in een te volle zaal.

Mijn oog viel op een lang metalen voorwerp dat vermelde dat er boven nog een zaal was geopend. De zogeheten ‘Rubber Room’. Hier werden Tresor classics gedraaid in combinatie met de eigen sound waar deze ‘room’ voor staat. Gezelligheid en het ontmoeten van mensen voert hier de boventoon, wat een welkome aanvulling is op elk feest. Door deze tweede zaal was er beneden ruim voldoende plaats je vrij te bewegen en lekker te dansen. Iets dat Shufflemaster mij in het begin van zijn set ontnam omdat hij er het tempo behoorlijk uit haalde. Zonde van de mooie voorgaande opbouw, maar misschien een Japans glapje….

Niet getreurd, de sfeer was goed, de mensen vrolijk en de decoratie zeer bijzonder. Ik vraag me af wie dat verzorgd want zoiets heb ik nog niet eerder gezien en t.o.v. de eerste editie was het enorm uitgebreid. Er moet mij van het hart dat de kwaliteit die Reactor voert in promotie-materiaal en invulling van de avond op decoratief gebied respect verdient. Dit zie je niet veel (meer). Ook viel mij op dat de clubsfeer die Reactor zo belangrijk vindt daadwerkelijk aanwezig is. De gezelligheid en sfeer in combinatie met de ten gehore gebrachte muziek is helemaal o.k.

Het laatste uur van ‘The Shuffle’ pikte wel weer lekker op en hield het publiek op de been. Zijn laatste drie kwartier waren wel zoals ik van hem had verwacht; Vet.

Tegen het einde van de set communiceerden de gigantische videoscreens dat Reactor er in de zomermaanden tussenuit gaat. Deze boodschap werd ons bij het verlaten van het pand nogmaals in flyervorm meegegeven. “meaning that we will leave the task of providing you with that warm Reactor feeling to the sun and the festivals which it shines on” meldt een deel van de tekst en met “Reactor belongs to you” wordt ons verzekerd na de vakanties, stranddagen en vele festivals meer van Reactor te gaan zien!

(toegeveoegd:15-05-2002/10:27)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws