JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 4 september 2002
headlines


Het zal wel door het bijzonder lekkere weer komen, elke dag zon en het is pas begin april. De labels zijn ook klaar voor de zomer, met als eerste test de WMC in Miami, waar de nieuwe plaatjes worden getipt die het moeten gaan doen de komende zomer. Nog even en Ibiza ontwaakt uit haar winterslaap, wachtend op de hordes partypeople die het eiland deze zomer weer zullen overspoelen. Welke plaatjes zullen de dansvloeren laten vollopen ? Ik zet mijn geld op Shakedown- @ night op Defected, andere kanshebbers zijn Xpress 2 -Lazy, Cosmos -Take me with you, Afro Medusa -Dreams, Tim Deluxe - It just won’t do.

Vrolijkheid troef!

Ook tijdens de reclameblokken alom vrolijkheid en blijheid. Steeds vaker worden reclamefilmpjes voorzien van hippe Dj’s die staan te draaien in een coole club op of het strand. Zijn Dj’s de vervangers van de aloude stoeipoezen die in het grijze verleden auto’s moesten verkopen door er uitdagend op te liggen?
Ik overdrijf een beetje, natuurlijk, maar het is wel grappig om te zien dat de danscultuur zich vanuit de underground tot de mainstream heeft opgewerkt. Wie had dit 10 jaar geleden kunnen bedenken?


1- GROOVE CULTURE – FEELIN’IT 12” HENRY STREET
Het zonnetje schijnt, tijd dus voor zomerse klanken. Daarin voorziet Groove Culture in ruime mate met deze groovy plaat. Doet me denken aan producties van Full Intention in hun goede tijd, lekkere vocaaltjes voorzien van een funky ondergrond. De getalenteerde vocalist Arnold Jarvis laat gelukkig weer eens van zich horen.

2- DA SUNLOUNGE – USE ME 12” TANGO
Na succesvolle producties op tal van andere labels, mogen de heren van Da Sunlounge hun kunsten vertonen op Tango. De broertjes Simon en Martin Newby komen met twee prettige, groovy deephouse tracks, niets meer en niets minder. Uitermate geschikt voor een zomers feestje op het strand.

3- X-PRESS 2 – LAZY 12” SKINT
De promo’s deden al enige tijd de ronde, maar nu is de poptune van Xpress 2 eindelijk uit. Niemand minder dan Talking Heads vocalist David Byrne is voor dit nummer opgetrommeld, en niet zonder succes. Check ook eens de clip. Voor de dansvloer is er de Peace Division dub, voor op het strand neem je de Original mix. Be Lazy!

4- AFRO MEDUSA – DREAMS 12” BNOISE TEST
Ja, ja.. daar zijn ze weer, Afro Medusa, met alweer een vette zomerhit! Na hun megasucces ‘Pasilda’ komen ze met een nieuwe zomerse tune. Denk zon, zee, breezers, zonnebrandolie…. Nu alleen nog met een vocale mix van The Problem Kids, binnenkort wellicht meer keus. Lekker!!

5- LOS TUJLIOS – SUNA TALAT EP 12” WET MUSIK
Op de valreep nog wat zonnige tech-house/ funky techno van de vrienden Umek en Kanzyani uit Slovenie.
De heren stellen niet teleur met deze 4-tracker op het Engelse Wet musik.
Mijn favoriet is het funky tribaltrackje ‘Solomilio’, lekker zweten op de dansvloer. En voor wie houdt van Georgio Moroder, moet maar eens luisteren naar ‘Zderanje’.

(toegevoegd:09-04-2002/09:51)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws