MJ Cole draait extreem lekker op GLAMore

Partyscene Redactie | 4 februari 2002
headlines


Met Sincere bracht hij het eerste serieuze UK garage album uit. MJ Cole werd met top 40 hits als Sincere en Crazy Love de eerste grote UK garage-ster in de UK. Vrijdag 29 maart stond hij geprogrammeerd op de tweede aflevering van GLAMore, de nieuwe garage avond in de Amsterdamse More.

De opwarmingsset die vanavond verzorgt wordt door Groovemaster Johnson is degelijk. Lekkere garage, soulvolle house en hier en daar wat 2 step. De sfeer is gemoedelijk maar niet echt opwindend te noemen. De dansvloer is redelijk gevuld maar komt niet lekker los. Er hangt een beetje een sophisticated sfeertje. Vooraan bij het podium zit een groepje Surinaamse ‘2 steppers’ van rond de 18 wat verveeld voor zich uit te kijken. Ben op dat moment eigenlijk een beetje bang dat er weinig te beleven valt vanavond. Wanneer MJ Cole plaats neemt achter de draaitafels is dat gevoel meteen verdwenen.

MJ Cole draait extreem lekker. Zijn platen zijn opwindend, jazzy, sexy, uitermate swingend en worden perfect gemixed. Heerlijk is vooral de garage versie van Curtis Mayfield’s Move On Up. Het optreden van de door MJ Cole meegebrachte MC is daarnaast een goeie aanvulling op de tracks die hij eruit gooit. Geen overdreven gebrag en -boast maar rhymes op de juiste plaatsen. Niet te lang niet te kort ... precies goed.

Het verveeld ogende groepje is inmiddels goed los gekomen en steelt de show op de dansvloer. De ene ingewikkelde dance move na de andere halsbrekende pasjes gooien ze eruit. Er heeft zich inmiddels een bescheiden haag van mensen om ze heen gevormd die een paar platen later weer verdwijnt omdat de muziek stilstaand toekijken niet toestaat. Dit is erg leuk! Ik kreeg opeens een flashback naar de hip hop concerten uit halverwege de jaren tachtig waar iedereen zijn moves deed en probeerde indruk te maken. Ondanks dat blijft de sfeer toch wel wat achter bij de muziek. Dat is jammer want de skills van MJ verdienen eigenlijk een uitzinnige menigte.

Overigens ligt MJ Cole’s bijdrage aan de Back To Mine serie als het goed is deze week in de winkels. Laidback tunes waarmee je nog even na kunt genieten na een lekker avondje GLAMore! ‘Big Up to the MJ massive’


Tekst: Juul Josselet

(toegevoegd:02-04-2002/09:54)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws