JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 4 februari 2002
headlines


Ook Pioneer is een trendsetter op dance equipment gebied; kijk maar naar hun CDJ 100 cd speler, waarmee je alles kan doen wat je ook met je platenspelers kunt. Een waanzinnig apparaat! Nu komen ze met een digitale mediaplayer, de DMP 555, hiermee kun je behalve cd’s, cd-r en cd-rw’s ook SD cards afspelen.

Je kunt via je computer MP3’s downloaden, al je accapella’s , je eigen edits, eigen tracks, etc. De speler heeft een pitch control, loopmogelijkheid en je kunt je laag, midden en hoog muten via een nieuwe uitvinding van Pioneer, genaamd Isolator. Er zit ook software bij (‘Dj-booth’), die je in staat stelt met gesimuleerde players op je computer je favoriete nummers te mixen en te editen.

Al deze nieuwe vindingen zorgen voor een ware revolutie in Dj land, je bent er tegenwoordig niet meer met twee draaitafels en een mixer.
Straks staan er in de High Five gewoon MP3’s in plaats van vinylplaatjes. Dit is echt geen science fiction, maar realiteit. We wachten af……

1- NICO AWTSVENTIN – IMAGES EP 12” SUPERBRA
Superbra (alleen die naam al..) is het Tech-house zusterlabel van Phont uit Zwitserland. Dit is inmiddels nummer 17 en deze is van de hand van Vince Watson, bekend van zijn releases op Alola. Op deze Superbra laat hij zich van zijn stevige kant zien en horen. Voor de liefhebbers van diepe, melodieuze tech-house!

2- AIR FROG – MAZUKA (RMX) 12” SVEK
Op het kwaliteitslabel Svek verschijnt deze week de nieuwe Airfrog met remixen door niemand minder dan Samuel L. Hij komt met een Latinmix en een Housemix, beide mixen dragen het onmiskenbare geluid van SL.
Zeer swingend en fonky, voer voor de wat stevigere dansvloeren in Nederland. Yummy!

3- LI’SHA – THAT’S WHY I’M HERE (DUBS) 12” YOSHITOSHI
Oorspronkelijk uitgebracht in 1999 , nu 3 jaar later zijn er de Lexicon Avenue Dubs. Moest dat nou zolang duren? Een van mijn favoriete L.A. remixen is die van C&M productions - ‘House music’, maar hun Dubmix van Li’sha mag er ook zeker wezen. Heel diep en sfeervol, maar wel met een lekkere drive. Goeie Tech-house met een vleugje Progressive.

4- JAMIE ANDERSON – REBEL SOUND (# 2) 12” NRK
Jamie Anderson is inmiddels een bekend gezicht in de clubs van Nederland, regelmatig vliegt hij vanuit Bristol naar ons land om ergens te draaien. Rebelsound komt van zijn vorig jaar verschenen album ‘Blue Music’. Er zijn twee verschillende 12 “-es, deze heeft de bruine hoes. De remix van Floppy Sounds is lekker uplifting, terwijl Jamie heeft gekozen voor een diepe en muzikaal supersfeervolle mix. Aanrader!

5- SHAKEDOWN - @ NIGHT 12” DEFECTED
Normaal gesproken zet ik alleen plaatjes in de top 5 die ook al in de shops te koop zijn, maar voor deze plaat maak ik even een uitzondering. Hij is zo vet, dat ik even mijn verhaal erover kwijt moet. Een sappige baslijn, funky gitaartje en een heerlijk vrouwenstem die zingt…’I Feel , feel much better at night’, mijn ultieme zomer 2002 plaat!! (De mix waar het om gaat is van Kid Creme.)
Shakedown ( Mandrax en Seb K.) had al eerder een plaatje uit genaamd ‘Get Down’, en legt momenteel de laatste hand aan hun debuutalbum. ‘ @ Night’ ligt pas aan het einde van deze maand in de winkels, helaas...

(toegevoegd:02-04-2002/09:43)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws