SOHO CONNECTION EASTER PARTY

Partyscene Redactie | 28 maart 2002
headlines


In augustus 1987 organiseerde Soho Connection, een groep Britse DJ's en kunstenaars, voor het eerst een feest op Nederlandse bodem, genaamd Mambo Mania. Het werd met een kleine 180 personen, een feest voor een enthousiast publiek; liefhebbers van de toen razend populair Rare Grooves (zeldzame funk uit de jaren ’70) en Jazz Dance.

Nog geen jaar later vond het eerste London Comes To Amsterdam weekend plaats, in samenwerking met de Shake ‘n’ Fingerpop warehouse posse (met o.a. leden van Soul II Soul) onder leiding van DJ Norman Jay. In dat kader treedt een totaal onbekend band aan op een feestboot, de Mobidik, in de Amsterdamse haven. Een dag later, op Eerste Paasdag in de RoXY treed dezelfde groep op voor een paar honderd in flares- en afro-gekleede Londense- en Amsterdamse clubbers. Het zouden de allereerste optredens van The Brand New Heavies worden.

Wat niemand destijds kon vermoeden is dat binnen drie maanden de scene in Londen drastisch zou veranderen. Rare grooves en dito kleding waren ingewisseld voor hippiekralen en smiley t-shirts. Acid House veranderde in een korte tijd drastisch de muziekcultuur, een radicale omwenteling die sinds het opkomen van de Punk niet meer was voorgekomen.

De inmiddels in Amsterdam gevestigde Soho Connection sloot, evenals hun Britse collega’s, de nieuwe Smiley cultuur direct in de armen. In de voorbereiding op een tweede weekend werd deze keer samengewerkt met de hottest club in Europa, de legendarische Shoom Club.

DJ Danny Rampling herinnert nog steeds die ene avond in september 1988, in dat gigantisch pakhuis op de Surinamekade in Amsterdam en vertelt regelmatig in interviews over het met rook gevulde warehouse waar hij achter in een vrachtwagon platen draaide op een wiebelige DJ-tafel. In dezelfde hal waren er gelijktijdig twee andere DJ-sets te beluisteren, slechts van elkaar gescheiden door zware gordijnen van industriële dekzeilen. Op bepaalde plekken van het pakhuis ontstond zodoende een ware kakofonie van rare grooves, acid sirenes en reggae dub-beats.

De Soho Connection, "disconnected" in 1990. De leden gingen ieder hun eigen muzikale weg. Johnson draaide deep house en garage, Graham B. concentreerde zich op jazz-dance, Paul Jay & Maz Weston vormden samen de Fun Club en Wild! Magazine.

Begin 2001 vierden de leden van Soho Connection hun eerste reünie in meer dan 10 jaar. Het resultaat was een prettige samenwerking waarbij niemand 10 jaar wilde wachten tot de volgende reünie. Dit jaar is het reeds zover. Op 31 maart (Paaszondag) vindt in Paradiso het Soho Easter Party plaats. Een feest waarin de oude muziek uit de Soho-periode wederom een prominent rol krijgt.

In de grote zaal draaien Groovemaster Johnson (Bubble Club) en Paul Jay (ex-Dance Valley) acid classics en vintage garage. In de kleine zaal treden Graham B (Jazz Bop) en Sisa’Mo (Londen) aan met rare grooves en jazzy beats. Op de tussenverdieping, het balkon en in de hal brengt Spacecake de sfeer van een old-style chillout terug.

Paradiso zondag 31 maart
zaal open 23.00 – 05.00 uur
entree: 14,50 incl. daglidmaatschap
voorverkoop reeds gestart bij AUB, PTT, VVV & GWK kantoren

(toegevoegd:28-03-2002/11:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws