2 many dj's in Paradiso

Partyscene Redactie | 22 maart 2002
headlines



Een mix van rockklassiekers, jaren tachtig hits, techno en de krakers van dit jaar. Dat klinkt als een vermakelijk avondje uit maar dat was het helaas niet.

2 many DJ's is een project van de Dewaele broers die naam maakten met de Belgische alternative band Soulwax en een programma hebben op TMF Belgie. Onder het pseudoniem 2 many dj's mixen ze onder andere The Stooges met Salt 'N Peppa, 10cc met Destiny's Child en Dolly Parton met Royksopp. Deze en nog veel meer frisse leuke mixen liggen vers in de winkel onder de naam As Heard On Radio Soulwax Pt.2. En dat moest gepromoot worden. Hoe kun je dat beter doen dan met een dj-set tijdens de wekelijkse Noodlanding in Paradiso waar half studerend Amsterdam zich elke week in het zweet danst op een mix van pop, alternative, drum&bass en de bekende house tunes.

Dit hele 2 many dj's project moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. Je kunt het ook opvatten als een statement tegen de dj-cultuur. Dat kan op zich best grappig en verfrissend zijn. Als je het een beetje leuk weet te brengen tenminste. Dat laatste doen de Dewaele broers dus niet. Al bij de eerste twee platen wordt het duidelijk dat de draaitafels die ze thuis hebben staan nog spiksplinternieuw en erg weinig gebruikt zijn. De set rammelt werkelijk aan alle kanten en ze weten met elke nieuwe plaat de hele dansvloer op het verkeerde been te zetten. En dat danst dus niet echt lekker. Na 3 kwartier wordt het zelfs zo erg dat je heel hard 'Hou op!' wil gillen.

Een afknapper dus. Snel naar huis en nog even die mix van Emerson, Lake & Palmer en Basement Jaxx in de cd-speler gegooid. 'Where's Your Head At!?' That's right brothers ... where is you head at?

Tekst: Juul Josselet

(toegevoegd:22-03-2002/11:21)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws