XBOX zal gamen veranderen

Partyscene Redactie | 14 maart 2002
headlines



14 maart 2002. De game-industrie bereikt een ongekend hoogtepunt. De XBOX werd vandaag geïntroduceerd. Van buiten zag het er allemaal goed gecontroleerd uit. Eén uitsmijter die iedereen een twintigtal vragen stelde voor je de tweede ronde van de vrouw met gastenlijst moest doorstaan. Door wie ben je uitgenodigd, wat is je functie, ben je een gamer en welk bedrijf is “Cleon”, waren enkele van deze vragen. Een paar boze blikken zorgden er voor dat er uiteindelijk geheel op kosten van XBOX kon worden gegeten en gedronken. De beveiliging zag er dus strenger uit dan ze daadwerkelijk was.

Maar ja, XBOX. Wat is dit nu precies. Al twee weken worden we via televisie bestookt met een zeer grappige spot waarin een pasgeborene werkelijk de dood wordt ingeschoten. De slogan (“Life is short, play more”) maakt duidelijk dat het om een spelcomputer gaat. XBOX is in de Verenigde Staten en Japan al verkrijgbaar. Vandaag, klokslag 00.00uur maakte Europa officieel kennis met de speldoos. De XBOX beschikt over een aantal leuke extra´s zoals een ingebouwde harddrive en een internetaansluiting. Op vele punten schijnt het apparaat beter uit kast te komen dan zijn concurrenten Playstation2 en Nintendo GameCube. Met de hoge grafische kwaliteiten draait het echter maar om één ding, gamen! Tot eind juni kun je vooralsnog genieten van 20 games. Na juni wordt dit uitgebreid tot 60 titels. Veel winkeliers besteden aandacht aan de box met verschillende acties e.d.. Je kunt de computer kopen voor 479 Euro. De spellen kosten 69 Euro per stuk.

In een hagelwitte ruimte vol in zwartgeklede computerdeskundigen, programmeurs, gametesters en héél veel bekende Nederlanders begon de introductie met tropische muzak van Monte La Rue. “Visual teasment” werd verzorgd door Micha Klein. Het hoofdoptreden was van Alcazar. Spectaculair om hun karakteristieke danspasjes en rondvliegende microfoons van dichtbij te zien. Aan hun playbackkwaliteiten mag nog wel wat gesleuteld worden. Winston Gerschtanowitz was de host en verlootte een spelcomputer. Jammer dat zijn opkomst er voor zorgde dat het grootste gedeelte van het publiek richting garderobe liep. Morgen is het tenslotte gewoon weer een werkdag. De boodschap van de avond was vroeg op de avond al redelijk duidelijk. XBOX is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Tekst: Cléstation3

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws