Gouden Kabouter Awards? Dat is toch volgende week?

Partyscene Redactie | 26 februari 2002
headlines




Want wat zijn dat eigenlijk? “Afterparty’s”? Dat is dus een feestje dat plaats vind als het feest al is afgelopen. Wat heb je daar nou aan? Dat is zoiets als naar een prijsuitreiking gaan terwijl je al weet wie er wint. Daar is toch geen reet aan? Neen, het hele nut van die z.g. “afterparty” ontgaat mij geheel! Neem nou afgelopen zaterdag. We hadden er een hele leuke uitgaansavond op zitten. We hadden het een avondje naar ons “ZIN” gehad en stonden op het punt huiswaarts te keren teneinde van een welverdiende en hoognodige rust te gaan genieten. En toch kwamen we thuis met een paar “weliswaar leuke” vrienden om nog ff “door te gaan”. OK, afzakkertje? Slaapmutsje? Leek gezellig en onschuldig! Toch? Op een of andere manier kregen ander mensen met slaapproblemen daar lucht van.

En Ja hoor, al snel bleef de deurbel bellen en kwamen er steeds meer mensen (die waarschijnlijk zelf een geen huis hebben) de drempel over. Aangezien ik er zelf al een hele avond had “op zitten”, wist ik op dat moment geen goede beslissing te maken. (IEDEREEN OPZOUTEN! NU!)

Ik wist toch dat na het weekend, op maandag avond, er werk aan de winkel was? Die maffe Gouden Kabouter Awards Gala avond stond op stapel en daar moest nog van alles voor of aan gedaan worden...; Stemmen tellen, kabouters kopen bij tuincentrum Osdorp, ze goud verven, op een plankje schroeven, plaatje er op schroeven met tekst (Gouden Kabouter Awards 2002-Meest sexy DJ...en zo), plaatjes uitzoeken om te draaien tijdens het hele gedoe, gastenlijst doorgeven aan Paradiso... etc. Kortom van alles en nog wat te doen dus! Rede te meer om goed uit te rusten voor de klus die stond te wachten!

GODVERDOMME!
Wat schetst mijn verbazing als ik afgelopen maandag uit de bioscoop kom. Ik was naar een suffe film geweest op de suffe maandag avond. Tja, wat moet je anders op maandag avond? Enfin, ik kom cinema City uitgewandeld en ik zie terwijl ik m’n fiets van zijn drie sloten ontdoe in mijn linkerooghoek een limo (Zo’n veel te lange auto) voor de Paradiso staan. Ik dacht nog even: “Wat doet zo’n patserauto nou op een saaie avond voor de deur bij Paradiso?”
TOT HET MUNTJE VIEL: “Godverdegodver, ben helemaal de Gouden Kabouter Awards vergeten!” “Hoe kan dat nou?” “Zit al weken me de tierelier te SPAMMEN en uitgerekend ik vergeet het gala compleet?” “Dat kan toch niet waar zijn?”. Nou, het was dus wel waar! Het was geen nare droom, maar de naakte werkelijkheid!

De film ging om 23.00 uur uit en ik stond totaal in verbijstering over zoveel domheid (van mezelf) op het Leidseplein. Ik rende naar Paradiso om te kijken of er nog wat te redden viel... Tegen beter weten in... Kom ik daar bij Paradiso aan, zie ik nog steeds mensen voor de deur staan. “Gelukkig” denk ik nog, de avond is nog niet begonnen? Mis! Die mensen die buiten stonden waren VIP’s. VIP’s zoals bijvoorbeeld Ronald Molendijk, De Broertjes en nog een stel. Mensen die al lang binnen hadden moeten zijn... (Omdat ze genomineerd waren voor een Kabouter of zo iets) Bij navraag kreeg ik de wind van voren: “Jij bent toch van die DJ Fanclub?” “Jij zou ons toch op de gastenlijst zetten?” “Lullo!”

Om een lang verhaal kort te maken: “Afterparty’s” zijn niet gezond en uitermate slecht voor het geheugen! Niet alleen wist ik op die maandag avond dat ik beter naar een nieuwe vriendin kan gaan zoeken...(Maz heeft namelijk alles alleen voor elkaar gebokst en er voor gezorgd dat de Gouden Kabouter Awards avond een doorgang kon vinden) maar ook een nieuw toetsenbord voor m’n computer kan gaan kopen. Wat was het geval: Een der dronken en oververmoeide “after” bezoekers heeft drank over het toetsenbord geknikkerd en daarmee de computer tijdelijk uitgeschakeld... de computer die alle informatie bezat ten overstaan van die Gouden Kabouter Awards. Om te beginnen: “De Gastenlijst” WEG! (Sorry Ronald, Gijs, Ruud en vele anderen die voor lul aan de deur van Paradiso stonden!!!) ook de stemmers die de benodigde stemmen ons in grote getale hebben doen toekomen: SORRY!
Alles weg! Iedereen heeft dus voor Jan Lul gestemd. SORRY!
Dat er toch Kabouters zijn uitgereikt is te danken aan de “vindingrijkheid” van onze hoofdredactrice Maz, anders was er helemaal geen Gouden Kabouter Gala geweest...

DANKJEWEL!
Dankjewel “afterparty-posse”! En dan hebben we het nog niet eens over de gesneuvelde midmiddeleeuwse glazen die een erfenis waren en moesten dienen als “appeltje voor de dorst”...
Voorlopig geen “after” party’s meer in huize “Undercover” !!!

Undercover

Dinsdagavond is DJ Fanclub te gast in het radioprogramma van Mick Boskamp op ID&T radio.

(toegevoegd:26-02-2002/16:42)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws