Danny Krivit komt naar Paradis©o 3000

Partyscene Redactie | 31 januari 2002
headlines


Krivit groeit op in Greenwich Village, in het New York van de jaren ’60, in een omgeving die slechts muziek uitademt. Zijn moeder is jazz zangeres, zijn vader een tijdlang de manager van Chet Baker alvorens hij de nachtclub ‘The Ninth Circle’ in de Village opent. Daar loopt Krivit op jonge leeftijd muzikanten als Jimi Hendrix, Janis Joplin, Charles Mingus en John Lennon tegen het lijf. Boven-, onder- en zijburen bestaan uit The Mothers of Invention, Sid Bernstein en een platenbons die hem aan zijn grote held James Brown voorstelt. De jonge Krivit ontpopt zich in de kortste keren tot platenverzamelaar en DJ.

In 1974 is Krivit resident DJ van de nieuwe club die zijn vader opent. Vanaf dat moment is hij slechts nog voor en achter de draaitafels te vinden in het New Yorkse clubcircuit. Het is de tijd waarin hij de grootste club-DJ’s van zijn tijd leert kennen: Nick Siano (The Gallery), Walter Gibbons (Galaxy 21), Tee Scott (Better Days), David Rodriguez (Limelite), Richie Kaczar (Club Hollywood) en Bobby DJ (Le Jardin). Één club en één dj springen er bij Krivit mijlenver bovenuit: David Mancuso van The Loft.

Krivit is kind aan huis in The Loft, een unieke club die omschreven wordt als het muzikale Mekka voor DJ’s en de oorspronkelijke thuishaven van de ‘Record Pool’. Daar begint ook zijn vriendschap met Larry Levan en Francois Kevorkian (Francois K) van de Paradise Garage, een club waar hij tot aan de sluiting in 1987 niet uit weg te denken is. Vanaf de jaren ’80 is Krivit full time DJ met 5 tot 6 avonden per week in verschillende clubs als Paradise Garage, Roxy, Limelite, Tunnel, Loft, Shelter en Vinyl. Het is tevens het begin van zijn studio tijdperk waarin hij verantwoordelijk is voor een groot aantal remixes van James Brown tot Glora Gaynor.

In 1996 start hij samen met Francois K en Joe Claussell op zondag ‘Body & Soul’ in Vinyl. Het succes van deze avond evenaart binnen de kortste keren die van The Loft en Paradise Garage in de jaren ‘70 en ‘80.

Francois K en Joe Claussell waren reeds eerder te bewonderen in Paradis©o 3000. Zaterdag 2 februari is de trilogie compleet wanneer Danny Krivit zijn opwachting maakt.

Paradis©o 3000 wordt deze avond aangevuld door DJ’s Allout K en Antal in de grote zaal. Kleine zaal: Kindred Spirits met DJ’s KC the Funkaholic en Wix.

(toegevoegd:31-01-2002/11:35)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws