We want some more, Glamore...

Partyscene Redactie | 29 januari 2002
headlines





We worden vriendelijk verwelkomd door de gastvrouw. Ik stel ons voor en we spreken af om later even met elkaar te praten over deze nieuwe avond, Glamore. We begeven ons direct naar de bar. De een bestelt wat te drinken, de zwakke blaas onder ons gaat op zoek naar het toilet. Ikzelf neem de eerste indrukken in me op. Rond de bar staat een redelijke grote groep mensen. Blijkbaar ook allemaal net binnen en aan het opwarmen voor hetgeen nog volgen zal.

Ik loop verder de lichte omgeving van wijlen het Rothaanhuis binnen. Er staan al enkele mensen te dansen op de muziek van dj 'Groovemaster' Johnson en MJ Cole. Het klinkt goed, in ieder geval lekkere dansmuziek. We steken de dansvloer over en gaan links naast het podium zitten. Wat ondertussen opvalt aan het publiek is dat ze het ogenschijnlijk erg naar hun zin hebben. De mensen lachen, breeduit. Ook mijn vrienden laten weten dat ze aangenaam verrast zijn.
Een halfuurtje verder, het tweede drankje wordt gehaald. De dansvloer (zo'n beetje 50% van het oppervlak van More) loopt vol met volk. Vooral in de buurt van het podium komt het lekker los. Dit kan ook eigenlijk niet anders want de muziek is behoorlijk opzwepend. Sterker nog: het swingt de pan uit. Een voor mij vreemde mix van lichte drum'n bass en house hier en daar afgerond met of Latin of soms zelf wat Techno geluiden is voor mij dan ook genoeg reden om eens lekker los te gaan.

Dansen, dansen en nog eens dansen lijkt het thema wel te zijn! Dit had ik niet verwacht bij een 'glamour' avond. Je hoort mij niet klagen dus. Allerlei soorten mensen maken intussen gebruik van de dansvloer. Iedereen lekker op zijn of haar manier zonder dat het de ander 'stoort'. Vooral de eerder genoemde gasten bij het podium/de dj zijn helemaal los. Er moeten hier en daar zelf handdoekjes aan te pas komen. Het is lang geleden dat ik dit meemaakte.

Bij de bar loop ik de gastvrouw weer tegen het lijf en ze informeert wat ik ervan vind. Ik vertel haar dat ik zeer verrast ben zeker gezien het feit dat ik meer naar 'zwaardere werk' neig als het om muziek gaat. Ze vertelt me dat het doel van de Glamore avond dan ook is om verschillende soorten mensen een goede avond te geven daar waar andere avonden vaak een soort mensen willen aantrekken. Ook zij is blij met het resultaat (let op: dit is pas de 4de keer dat deze avond loopt in de More!) "er staat zelfs nog een rij mensen buiten!" laat ze me enthousiast weten.

Intussen lijkt het wel alsof de dj er nog enkele scheppen bovenop heeft gedaan. Een enkeling tussen het dansende publiek laten duidelijk merken dat ze het met de dj eens zijn en schreeuwen het op momenten uit. Met een grote glimlach op mijn gezicht kom ook ik weer in beweging. Ik kan niet anders!

Het is nu net tegen 4'en en als je om je heen kijkt lijkt het alsof deze avond geen einde zal kennen. Niemand maakt aanstalten om weg te gaan. Even later krijgen we te horen dat het er toch echt op zit. De mensen blijken niet onder de indruk en de dj nodigt ons nog een keer uit voor 'one for the road'. Hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Het einde is daar, de muziek is op. Moe maar voldaan begeeft de menigte zich naar de uitgang. We halen onze jassen op, tippen de mannen in het zwart bij de deur (ja ik tip wel!) en schuiven de Rozengracht op, de regen in, naar huis. Het zit er weer op. Lacherig roep ik nog tegen mijn vrienden "hoe ga ik dat thuis uitleggen?: En ik had het verschrikkelijk naar zijn zin in de More...!".

"Zeker nog eens doen; kijken wie ik hiermee nog meer kan verrassen" denk ik nog en we lopen de hoek om de Marnix straat op...

CID

(toegevoegd:29-01-2002/11:51)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws