HQ in Melkweg sauna met sfeer

Partyscene Redactie | 28 januari 2002
headlines

Organisator UDC gaat tegenwoordig ook buiten Engeland op zoek naar HQ-boekingen, want voor vanavond stond er ook een Fin op de line-up. Hij vormde samen met Nick Sentience het vreemdelingenlegioen in de Oude Zaal, en The Max stond Billy Black met resident Tom Harding.

We waren redelijk vroeg binnen, en dat heeft wel zijn voordelen. Die voordelen gingen we meteen benutten door de (nog) niet volle dansvloer op te gaan. Billy Black draaide tot één uur, en zette een set neer die een ruime voldoende scoorde. Hardhouse van de Engelse school, met af en toe wat clubgeluiden(?!?) ertussen, waarin hij de zaal goed met zich meekreeg. Ondertussen stroomde de Melkweg vol, en toen JP aantrad was het afgeladen.

Er deden zich af een toe een paar opgefokte tafereeltjes voor, maar dit kon uiteraard ook aan de muziek liggen. Toch was de sfeer over het algemeen goed en ongedwongen. Wat zeker meehielp hierin was de strenge leeftijdscontrole aan de deur zodat je niet constant tussen de 15 jarigen stond.
We verhuisden even naar de Oude Zaal om een paar platen van de Fin Karri K mee te pakken. Het was hier een stuk rustiger, ook al draaide hij niet verkeerd.
Alle dj’s lieten op HQ een goed geluid horen, met JP als man van de avond.
Je moest geen last hebben van claustrofobie, maar in The Max staan tijdens zijn set was de drukte en hoge temperatuur meer dan waard. Er zat een geweldig tempo in, met veel hardstyle nummers van het type Tracid Traxx en Scot Project.
Hij had er zichtbaar plezier in, en wat moet het toch ook een heerlijk gevoel zijn om een tent zo op zijn kop te kunnen zetten.
Na zijn set moest ik even bijkomen in het restaurant/café. Het leuke van het café is dat je er stukken taart en fruit kan kopen, iets wat je in een normale club nauwelijks tegenkomt.

En we gingen nog even door met Nick Sentience. Eén van de grote mannen van het Nukleuz label sloot de avond af in de Oude Zaal.
Met volwassen hardhouse, en niet de neurotische happy-hardcore die hij veel produceert. Je kon nog even alles eruit gooien wat erin zit, kortom een fijne afsluiter.

Conclusie: een feest met goede muziek en een relaxte sfeer.
Maar die drukte en saunatemperaturen, als ze daar een oplossing voor zouden hebben…

Tekst: Ruben Maase

(toegevoegd:28-01-2002/10:36)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws