DJ Marcello viert jubileum als dj

Partyscene Redactie | 25 januari 2002
headlines



Eelko Anceaux, vriend en compagnon

“Wat zou Amsterdam zijn zonder dj Marcello? Het is haast niet voor te stellen hoe groot het stempel is dat hij op het uitgaansleven van Amsterdam gedrukt heeft. Samen met Manfred Langer heeft hij de iT gemaakt. Hij heeft samen met mij de Waakzaamheid opgebouwd. En is natuurlijk de Chemistry.
Daarnaast kan je ontzettend met hem lachen en is hij een zeer aimabel mens en mijn beste vriend. Marcel is professioneel, jong van geest en hij heeft visie. Tegelijkertijd is hij ook heel volwassen. Ik denk dat hij op de helft van zijn carrière zit.”

Richard, collega-dj bij Chemistry

“Het mooie is dat ik vroeger ging dansen in Chemistry en nu naast hem sta te draaien. Hij is altijd iemand geweest die ik in de gaten hield. Een voorbeeld. Ik heb Marcel leren kennen in de periode dat hij platen kwam halen bij Midtown. Het viel me toen al op dat hij altijd een zeer vooruitstrevende smaak had.
Als mens is hij warm en vrolijk. Dat hoor je ook in zijn muziek terug. Het is een sfeermaker. Als dj en organisator is hij heel prominent aanwezig in het nachtleven. Voor de house is Marcel een pionier geweest. Hij weet heel goed wat hij doet en straalt dit ook uit. En je kan met hem lachen.”

Sonja, office-manager Chemistry

“Vroeger, toen ik Marcel nog niet kende, was ik eigenlijk niet zo kapot van hem als dj. Maar hij is nu echt een ander verhaal gaan neerzetten en dat vind ik heel goed. Je kunt heel erg lachen met Marcel. Hij is grappig. Hij gaat ook altijd echt voor het feestje en dat is heel knap als je al zo lang draait. Het is een lieve jongen.”

Kim Tuin, eigenaresse boekingskantoor Barkers

“Marcel is de eerste dj die ik leerde kennen. Zijn allersterkste kant is dat hij een feestje kan bouwen. Hij bezit de eigenschap om het publiek zich lekker te laten voelen, om sfeer te maken. Maar Marcel is ook een hele leuke persoonlijkheid. Hij is wel een tikje ondergewaardeerd. Als je kijkt waar hij eindigt in die lijstjes van bijvoorbeeld BG Magazine. In Nederland zou wel wat meer lof voor hem mogen zijn. Misschien is Marcel te bescheiden. Het is niet zo’n schreeuwlelijk. Hij heeft een ongelooflijk organisatorisch talent. Hij heeft de Waakzaamheid, de iT en natuurlijk de Chemistry gemaakt. Ik vind hem een van de meest vooraanstaande personen binnen de Nederlandse dancescene. Alles wat hij doet, bloeit.”

Arjan Boot, goede vriend en eigenaar castingbureau Hollands Glorie

“Niet alleen Chemistry is ondenkbaar zonder Marcel, maar ook de vele feesten in clubs in binnen- en buitenland, en niet te vergeten: de privé-feestjes bij hem thuis. Ik vind het fijn dat ik hem tot mijn meest close vrienden kan rekenen. Zoveel heb ik er niet. Ik roem ook zijn vakmanschap als dj. Marcel is dé party dj. Hij is ongelooflijk energiek. Daarnaast is zijn droge humor van een onnavolgbare originaliteit.”

Micha Klein, vriend en vj-kunstenaar

“Ik vind het ongelooflijk dat hij na twintig jaar nog steeds de inspiratie vind om een geweldige entertainer te zijn. Daar is hij aan verslaafd.. Als er geen platen in de buurt zijn dan gaat Marcel, bij wijze van spreken, nog op een stoel staan om iedereen te vermaken. En in tegenstelling tot hoe je hem soms op flyers ziet staan –het lijkt soms wel net opgegraven- is Marcel opmerkelijk goed geconserveerd. Hij is ook de charismatische motor achter de verspreiding van de housecultuur geweest. Marcel is ook heel all-round als dj. Het is er tenminste niet zo een die heel drammerig zijn eigen smaak er doorheen wil drukken. Een goede vriend.”

(toegevoegd:25-01-2002/17:16)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws