Tweede Kamer verdeeld over testen XTC

Partyscene Redactie | 23 januari 2002
headlines


Het bekende rijtje VVD, CDA, SGP en Christenunie kan zich niet vinden in het standpunt van het kabinet dat testen van XTC grote voordelen voor de volksgezondheid kan hebben. Minister Borst wil na een jaar testen kijken of dit tot een beter inzicht heeft geleid in de ontwikkelingen op de XTC markt. PVDA, D66 en Groen Links zijn voor.
Ter rechter zijde van het spectrum (VVD e.d.) zijn ze bang dat van het testen een ‘verkeerd’ signaal uitgaat. Het lijkt volgens de conservatieven dan net alsof de regering van Nederland het goedkeurt dat er pillen worden geslikt.
Aan de linkerkant bevinden zich de realisten die onder aanvoering van minister Borst voornamelijk oog hebben voor de volksgezondheid. Wanneer uit het testen op locatie bijvoorbeeld blijkt dat er een gevaarlijke pil in omloop is, kunnen gebruikers op tijd gewaarschuwd worden. De verdeling in de kamer is op dit moment precies 50/50. Vijfenzeventig kamerleden zijn voor, de andere helft tegen. Wij vragen ons serieus af welk kamerlid aan de goede kant van de streep zal gaan staan. Zitten er tussen de VVD-ers niet een paar heimelijke slikkers? Kom op Dijkstal: beken kleur!

(toegevoegd:23-01-2002/10:55)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws