Jefferson’s High Five

Partyscene Redactie | 15 januari 2002
headlines


Na twee weken geen verse aanvoer te hebben gehad, wat voor sommige Dj’s wel 2 maanden leek te duren, zijn er het afgelopen weekend gelukkig weer mooie platen geleverd.

Ik ben benieuwd welke stroming zijn stempel zal drukken op 2002. Techno en Tech-house maken een goede kans, maar ook Broken Beats ( een soort breakbeats met soul) zul je dit jaar veel horen. Is er nog een plek voor Trance of Progressive? Laat je niet misleiden door de ‘nieuwe hype’ en koop gewoon de dingen die je mooi vindt. Het gaat om het gevoel wat je krijgt bij het horen van muziek en nergens anders om. De volgende plaatjes deden deze week mijn bloed sneller stromen.

1- Aril Brikha - Departure in Time 2x 12” Transmat
Aril Brikha had met Groove La chord een aantal jaren geleden een grote clubhit, op deze LP in twee versies te beluisteren.
Sfeervolle (tech) house, uitstekende productie.

2- Subtech – Eastern Dawn 1x 12” Subtech
Deze 7e release van Subtech (Matt Jackson & Matt Dunning), is er een die zowel bij Progressive als bij Tech-house Dj’s in de smaak zal vallen. In de stijl van Circulation.

3- Whiplash - Ghetto Tears 1x 12” Loaded
Ik moest even wennen aan dit plaatje, misschien door de stukjes vocalen die er in zitten.‘Tear the club up’ is wat ze zingen, wat me een beetje doet denken aan de B52’s. Het is geproduceerd door Martin Venetjoki.

4- JT Donaldson – Room with a VU 1x 12” Lowdown
De derde release op het sublabel van Doubledown is er een van JT Donaldson. De A-side is ok, maar mij gaat het om de B-side.
Een vette, jazzy groove met een sample van Q-Tip (a Tribe called Quest).

5- Terry Lee Brown Junior – Selected remixes #2 cd Plastic City
Normaal gesproken beperk ik me in tot de nieuwe stukjes vinyl, maar deze cd is zo lekker dat ik hem jullie niet wil onthouden.
Maar liefst 13 remixen van TLB zijn er te beluisteren op deze cd, qua stijl tussen deephouse en progressive in. Eenmaal in je cd-speler, komt hij er moeilijk weer uit.

Ook leuk:

Masters at Work- Westend RMX-Box (8 MAW classic remixes)
Itaal Shur –You, me and the Music ( met een Scumfrogmix)
Dawn Tallman – Goin’Up (ouderwets lekkere Ron Carrol mix)
Owl –Sunbreaks EP (broken beats, tech-house, vet!!)

(toegevoegd:15-01-2002/17:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws