ID&T sleept Utrechtse Burgemeester voor de rechter

Partyscene Redactie | 14 januari 2002
headlines


Begin december is door ID&T, politie, brandweer, de Jaarbeurs en alle andere betrokken een goedgekeurd veiligheidsplan voor 40.000 bezoekers tot stand gekomen. De Burgemeester was het hier echter niet mee eens en stelt de limiet bij 20.000. Dit omdat het evenement anders teveel zou vragen van de politie, waardoor politiezorg in andere delen van de stad in het gedrang zou komen.

ID&T vindt dat de Burgemeester zijn besluit inhoudelijk niet goed heeft gemotiveerd. Trance Energy is een jaar geleden in dezelfde Jaarbeurs voor 30.000 bezoekers met succes georganiseerd, en werd door de gemeentelijke diensten in een evaluatierapport onderschreven.

Dit was natuurlijk niet het eerste succesvolle feest van ID&T. Al meer dan tien jaar weet de organisatie jaarlijks de behoeften van ruim 300.000 bezoekers te vervullen. De Burgemeester dupeert alle betrokken partijen zoals TMF, Radio538 en natuurlijk duizenden jongeren die dit spektakel niet bij kunnen wonen. Burgemeester Brouwer dwingt ID&T hiermee tot actie, en die zal er komen. Dinsdag 15 januari. 15:00uur zal de zitting plaatsvinden, zo heeft de President van de Rechtbank te Utrecht, Sector Bestuursrecht inmiddels bepaald.

(toegevoegd:14-01-2002/12:30)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws