VJ Ed wint Twix Talentroom

Partyscene Redactie | 1 april 2002
headlines


Op voorgaande ID&T evenementen zoals Sensation en Trance Energy vonden de voorrondes van alle talentroom categorieën plaats. Uit elke categorie werden drie finalisten door de jury uitgeroepen om hun kunnen te tonen op Innercity in de Amsterdamse Rai.

In de categorie video namen videojockey’s Dan-iel, Prime Meridian en Ed het tegen elkaar op. De winnaar van deze finalestrijd mag op een opkomend ID&T evenement zijn/haar visuele kunst tonen. Deze hoofdprijs is gewonnen door Edskea Verhoeff, oftewel Vj Ed. Ed staat bekent om haar enthousiaste performances en energieke visuele expressies bestaande uit eigengemaakte kleurrijke digitale beelden.

Posititveit kenmerkt Ed’s werk. Zelf omschrijft ze Vj’en als een moderne kunstvorm waarmee ze direct contact maakt met het positief gestemde publiek. “Ik vertel een verhaal dat ondersteund wordt door de vibe van de muziek. In de talentroom heb ik een verhaal over het afgelopen jaar verteld, over goed en kwaad, koeien en mensen, oorlog en liefde, het drama van het leven, met liefde en hoop vormgegeven”. De prijsuitreiking vond plaats om 05:00 onder begeleiding van Duncan Stutterheim. De komende tijd zullen we veel van Ed horen en we hopen natuurlijk allemaal voor haar dat ze op Sensation zal staan.

(toegevoegd:04-01-2001/11:22)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws