Stanton Warriors in de Melkweg

Partyscene Redactie | 18 december 2001
headlines

Het duo uit Engeland zou eigenlijk in Club de Ville draaien, maar moest op het laatste moment uitwijken naar de oude zaal van de Melkweg. Een minpunt hiervan was dat op hetzelfde moment, in de grote zaal, een reggeafeest aan de gang was en er zo een grote drukte ontstond. Want ook de mensen die niet voor de Stanton Warriors kwamen, namen even een kijkje.

Dominic B en Mark Yardley hadden geen moeite om met hun upliftende muziek iedereen aan het dansen te krijgen. Een vette remix, ‘Where’s Your Head At’, van Basement Jaxx, kwam voorbij, maar ook eigen nummers zoals ‘Antidote’ en ‘Bring Me Down.’ Ze draaiden van het ene hoogtepunt naar het ander. De frisse, zuivere stem van Mc Moose, die door één van dj’s uit de computer werd gehaald creëerde een dromerige sfeer. Iedereen liet zich met de muziek meeslepen. Maar werd vrijwel meteen ook weer wakker geschud door de daarop volgende, stevige mix van 2-Step en UK-garage.

De Stanton Warriors wisten naarmate ze naar het einde van hun optreden toewerkten, steeds meer elementen aan hun sound toe te voegen. De vocalen, samples en andere effecten ontdeden de kale beats uit het begin van hun koude geluid. Daarmee brachten ze steeds meer warmte in de Melkweg. Dit was te merken was aan het publiek dat al dansend de temperatuur liet stijgen. Zo eindigde een van de laatste edities van de Drum Rhythm Nights tot een groot succes.

Tekst: Lideweij Bosman

(toegevoegd:18-12-2001/14:50)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws