Labelland behaaglijk en sfeervol

Partyscene Redactie | 17 december 2001
headlines

De Labelland avonden zijn qua concept een begrip. Drie labels, drie keer drie dj's, affijn we kennen het rekensommetje. Het leverde in het verleden al heel wat wilde uitkomsten op.

's Avonds om elf uur waren er in de 013 nog weinig mensen te bekennen. Genoeg ruimte nog om de eerste verse stappen door Labelland te zetten. De hal beneden werd sfeervol verlicht met rode lampen. Rondslingerende kussens boden plaats aan de relaxing people. De ruimte was ook nog eens voorzien van een foodstand met voor ieder wat wils. Je kon tevens spiritueel gevoed worden. Bevredigend esoterisch advies kon je in the Aquarius Lounge krijgen. Je kon je bloot geven of niet maar de aurareader trok zijn eigen conclusies toch wel. Niets aan de hand, ook niet met de sterren volgens de astroloog, dat stond alvast vast.

Op naar de eerste zaal. De kleine zaal, domein van Virus. Het illustere drum&bass label van Ed Rush en Optical. Om elf uur stond dj Fierce een sterk staaltje platen te mixen. Helaas bleek toen al dat de boxen het af zouden leggen onder de drillende baslijnen. Wat wil je als je dj Woedend uitnodigt. Wel jammer en je zou beter moeten weten als je Ed Rush en Optical ook nog eens op je feestje vraagt.

Door naar de hoofdzaal waar Precision Cuts, Ken Ishii en Steve Rachmad de sound van het technolabel Exceptional vertegenwoordigden. Eerstgenoemden draaiden een breakbeats-met-elektro sound. Licht verteerbaar voedsel voor de hoofdmaaltijd: Ken Ishii live. Zijn golvende set met live percussie en zorgvuldige melodielijnen boeide van begin tot eind maar kon het publiek niet imponeren. Steve Rachmad probeerde het door de basknop wat verder open te draaien maar het publiek deinsde ingetogen voort. Het leek wel of er gratis jointjes waren uitgedeeld, zo rustig en behaaglijk was de sfeer.

In de Batcave deed men ook rustig mee met de sfeervolle sound van het Deep label. Q-Lock, San en Lemon 8 zwaaiden hier de scepter. Jammer was dat deze zaal niet erg druk bezocht werd waardoor het voor de dj moeilijk was een bepaalde sfeer op te bouwen laat staan vast te houden. Dat is misschien ook wel het (luxe) probleem van Labelland. Er is zoveel te zien en te horen, je wilt overal zijn. Het was te merken dat er nog wel wat mensen bij hadden gekund. Het was ook te merken dat veel mensen meer waren gekomen om eens wat anders te horen in plaats dat er horden fans op de namen waren afgekomen. Een zeer diverse samenstelling van individuen, de aurareader zal een boeiende avond hebben gehad met al die uiteenlopende aura's!

Conclusie: Behaaglijk feest met genoeg aankleding, leuk personeel en leuke goodies. Lief publiek en slecht geluid in de kleine zaal.

(toegevoegd: 17-12-2001/11:01)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws