ID&T is het zat met de stigmatisering van de dancecultuur

Partyscene Redactie | 12 juli 2001
headlines


In een twee pagina’s tellend statement zet woordvoerder Sander Groet uiteen wat de visie is van ID&T op de recente gebeurtenissen in de dancescene. Allereerst laakt hij de onwetendheid bij de pers. Ze stellen vragen als: “Hoeveel doden vallen er gemiddeld op een houseparty?” en “Gebruiken jullie medewerkers nu ook XTC tijden feesten?”. Het was de bekende druppel die ID&T ertoe bewogen heeft zich ook in het debat te mengen dat de laatste maand aan de gang is rond de gebeurtenissen in de dancescene.
website komt met harde cijfers om de vergelijking te trekken tussen het aantal alcoholdoden en het aantal mensen dat overleden is aan XTC-misbruik. “In de tien jaar dat de housecultuur bestaat, zijn er twaalf doden gevallen. Zet dat eens af tegen de circa achthonderd doden per jaar als gevolg van alcoholgebruik.”, relativeert Groet in het persbericht.
Ook ID&T pleit voor een gezamenlijk overleg met andere organisaties die werkzaam in de branche. Naast te gaan werken aan het imagoprobleem willen ze zo ook de voorlichting verbeteren.

(toegevoegd:07-12-2001/11:06)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws